Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ ζητούν τραυματίες της φονικής έκρηξης στο Μαρί

a 403 Ειδήσεις
a 6901 ΕιδήσειςΕκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως εκτιμάται, θα καταβάλει η Δημοκρατία, ως χρηματικές αποζημιώσεις, σε στρατιώτες, αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς και πολίτες, λόγω των προβλημάτων υγείας που τoυς δημιουργήθηκαν από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί. Έκρηξη, κατά την οποίαν έχασαν τη ζωή τους 13 πρόσωπα… 

Ειδικότερα, μετά την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11/7/2011, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, αποτάθηκε στο Υπουργείο Άμυνας και στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας είτε τα ίδια είτε μέσω των δικηγόρων τους, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας συνεπεία της έκρηξης στη ναυτική βάση και δηλώνοντας ότι επιφυλάσσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα άτομα που τραυματίστηκαν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας συνεπεία της έκρηξης, αποτάθηκαν απευθείας στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, αξιώνοντας χρηματικές αποζημιώσεις. Δίνοντας έτσι το δικαίωμα στο Κράτος να επιδιώξει και να πετύχει εξώδικο συμβιβασμό.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους. Διότι, υπάρχουν περιπτώσεις τραυματιών, οι οποίοι, επέλεξαν να προσφύγουν απευθείας ενώπιον της Δικαιοσύνης, καταθέτοντας αγωγές εναντίον της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ