Δερύνεια: Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών και ταμπλέτες

CEB1 71 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας προγραμματίζει να αρχίσει να προσφέρει σε λίγες μέρες ο Δήμος Δερύνειας και στην προσπάθειά του να προσελκύσει σε αυτά ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα μας είναι έτοιμος να τους χαρίσει ταμπλέτες.

CEB1 1625 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνει ο ίδιος ο δήμαρχος της Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ο οποίος όμως έσπευσε να διευκρινίσει ότι το κόστος του όλου προγράμματος δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες του αλλά θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια. «Από το πρόγραμμα θα έχουν όφελος δημότες μας, αφού για την παράδοση των μαθημάτων θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και θα γίνουν σχετικές προσλήψεις», δήλωσε.

Στο πρόγραμμα, εκτός από τη Δερύνεια συμμετέχουν τα εκπαιδευτήρια ΚΕΣ, το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, οι Δήμοι Αγίου Αθανασίου, Πάφου και Αγίου Δομετίου, όπως και η Εταιρεία Συμβούλων INNOVADE. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες αναμένεται να αποκτήσουν την ικανότητα κατανόησης και έκφρασης της ελληνικής γλώσσας σε απλό προφορικό και γραπτό λόγο, που θα τους βοηθήσει στην καθημερινή τους ζωή, ενώ θα βελτιώσουν τις προοπτικές τους για ένταξη στην αγορά εργασίας. Τα μαθήματα θα προσφέρονται σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, σε δύο τουλάχιστον επίπεδα διδασκαλίας, για αρχάριους και προχωρημένους, και θα είναι διαθέσιμα και σε διαδικτυακή μορφή.

Αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 200 ατόμων της ομάδας-στόχου στα διαπροσωπικά προγράμματα, από τους οποίους τουλάχιστον οι 160 θα πρέπει να επιτύχουν στην τελική εξέταση.