Συλλειτουργία Οικουμενικού Πατριάρχη και Μητροπολίτη Βασιλείου

a 22 Ειδήσεις, Μητρόπολη Κωνσταντίας
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, στις 15 Αυγούστου 2015, θα συλλειτουργήσει ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος, ο οποίος θα αναχωρήσει για τη Τραπεζούντα στις 11 Αυγούστου.

a 1090 Ειδήσεις, Μητρόπολη Κωνσταντίας

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, «μια σημαντική στιγμή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία υπήρξε ο Δεκαπενταύγουστος του 2010, αφού ανήμερα της εορτής της Παναγίας και μετά από 88 χρόνια τελέστηκε, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου”.

“Από το 2010 και κάθε χρόνο ο Πατριάρχης πραγματοποιεί το ιερό προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά και τελεί τη Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετέχουν δύο Μητροπολίτες και κληρικοί του Πατριαρχείου», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης «μου απηύθυνε τιμητική πρόσκληση για να λάβω μέρος στο φετινό ιερό προσκύνημα και να συμμετάσχω στη Θεία Λειτουργία”.

“Έχω αποδεχθεί την πρόσκληση και έτσι μαζί με τον Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανο, θα συλλειτουργήσουμε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 15 Αυγούστου στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι μετά από δική του επιθυμία «έχει διοργανωθεί από τις 13 ως τις 18 Αυγούστου προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά και στην Κωνσταντινούπολη και σ’ αυτήν έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 15 άτομα”, προσθέτοντας ότι “το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στην Τραπεζούντα, προσκύνημα και Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη”.

Πηγή: ΚΥΠΕ