Στον αναπνευστήρα ο Ονήσιλος – Όλο το ιστορικό

blogger image 1882398000
blogger image 1882398000

Καθοριστικής σημασίας κρίνεται η αποψινή συνέλευση που θα διεξαχθεί στο οίκημα του Σωματείου του ΟΝΗΙΣΛΟΥ Σωτήρας για την μετέπειτα πορεία αλλά και για το μέλλον του ίδιου του Σωματείου.

Ήδη μετά από τρεις συνελεύσεις δε βρέθηκε η διοίκηση που θα λάβει το μέλλον της ομάδας στα χέρια της για το αν θα συνεχίσει στο Πρωτάθλημα της ΚΟΠ ή για το αν θα διαγραφεί το Σωματείο.
Στις συνελεύσεις που προηγήθηκαν, το απερχόμενο συμβούλιο του Μιχάλη Γεωργίου ζήτησε στήριξη από τον κόσμο της ομάδας αλλά και τα άτομα που θα αναλάβουν την ομάδα στα χέρια τους και θα την κρατήσουν ζωντανή.
Οι δύο απόψεις
Για την μετέπειτα πορεία του Σωματείου εκφράζονται δύο διαφορετικές απόψεις από τα μέλη. 
Η διαγραφή:
Η μία άποψη που ακούγεται από τα μέλη είναι αυτή της χρεοκοπίας και της διαγραφής. Διαγραφή του Σωματείου από την ΚΟΠ και ίδρυση ενός νέου Σωματείου με διαφορετικό όνομα με παράλληλ πτώχευση του Σωματείου για τη διαγραφή των πιστωτών. Οι σημαντικότεροι πιστωτές αυτή τη στιγμή, οι οποίοι και φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για το κατάντημα του Ονήσιλου φαίνεται να είναι οι Γιώργος Παναγή και Χριστόδουλος Τοουλιάς, οι οποίοι σέρνουν στα δικαστήρια για χρόνια τον Ονήσιλο για το συνολικό ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ για δεδουλευμένα μιάς εβδομάδας (!), υπόθεση που υφίσταται από την εποχή του αείμνηστου Γιάννη Ιωάννου στην Προεδρία του Σωματείου. Οι δύο καταγγέλλοντες φαίνεται να είναι αμετάπειστοι και απαιτούν το συνολικό ποσό από τον Ονήσιλο. 
Η άποψη της διαγραφής συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες θετικές ψήφους, όμως παρ’ όλα αυτά δεν μελετάται το σοβαρό ενδεχόμενο κλεισίματος των ακαδημιών του Σωματείου και της φυγής πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών. Με την άποψη αυτή διακινδυνέυεται το μέλλον των υπόλοιπων ομάδων του Σωματείου οου διαγράφουν επιτυχη,ένη πορεία, της ομ´αδας καλαθοσφαίρισης και της ομάδας φούτσαλ.
Η άποψη της παραμονής στην ΚΟΠ:
Αρκετοί είναι και αυτοί που υποστηρίζουν την παραμονή του Ονήσιλου στην κατηγορία και την εξεύρεση οικονομικών πόρων για τη βιωσιμότητα του Σωματείου. Αρκετοί είναι, επίσης, και αυτοί που υποστηρίζουν την ανάληψη της σωτηρίας του σωματείου από τον ίδιο τον Δήμο. Παρ’ όλα αυτά, ένεκα και της οικονομικής κρίσης, αλλά και της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος για τη μείωση των φορολογιών κατά την επόμενη χρονιά, κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να καταβάλει την χορηγία των 30 περίπου χιλιάδων ευρώ στο σωματείο, όπως συνέβαινε και τις περασμένες χρονιές.
Οι υφιστάμενες καταγγελίες και το χρέος των 60 χιλιάδων ευρώ
*Καταγγελία κατά του ΟΝΗΣΙΛΛΟΥ Σωτήρας για μη συμμόρφωση στην απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών ημερομηνίας 09.12.2013 στην υπ’ αριθμό 45/2009 Διαφορά Γιώργος Παναγή Vs ΟΝΗΣΙΛΛΟΥ Σωτήρας και συγκεκριμένα ότι καθυστερεί να πληρώσει το ποσόν των €30370 πλέον €430= πλέον Φ.Π.Α. δικηγορικά έξοδα πλέον €260= πλέον Φ.Π.Α. πραγματικά έξοδα.
Απόφαση: Ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών και πρόστιμο…

*Καταγγελία κατά του ΟΝΗΣΙΛΛΟΥ Σωτήρας για μη συμμόρφωση στην απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών ημερομηνίας 09.12.2013 στην υπ’ αριθμό 42/2009 Διαφορά Χριστόδουλου Τοουλιά Vs ΟΝΗΣΙΛΛΟΥ Σωτήρας και συγκεκριμένα ότι καθυστερεί να πληρώσει το ποσόν των €28870 πλέον €430= πλέον Φ.Π.Α. δικηγορικά έξοδα πλέον €260= πλέον Φ.Π.Α. πραγματικά έξοδα.
Απόφαση: Ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών και πρόστιμο.

Η αποψινή συνέλευση:
Η αποψινή γενική συνέλευση θα διεξαχθεί στις 8:30 στο οιπκημα του σωματείου και κριλνεται ως καθοριστικής σημασίας. Το σωματειλο καλεί όλα τα μέλη και τους φιλλους της ομάδας να παρευρεθούν.