Άχνα: Μακελειό σε μάντρα – Κατακρεούργησαν σκυλιά και πρόβατα

CEB1 37 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε τα χαράματα της Παρασκευής, νεαρός κτηνοτρόφος στο Δασάκι της Άχνας, όταν πήγε στις 5 τα χαράματα να φροντίσει τα πρόβατά του. Άγνωστοι παραβίασαν το υποστατικό, αφού πρώτα έσπασαν τα κόκαλα και μετά αποκεφάλισαν τα δύο σκυλιά που το πρόσεχαν.

CEB1 1674 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στη συνέχεια, οι άγνωστοι έκλεψαν οκτώ μικρά αρνιά και τέσσερα πιο μεγάλα. Ακολούθως, οι κλέφτες μαχαίρωσαν επτά προβατίνες με συγκεκριμένη μέθοδο στο σβέρκο. Δηλαδή, με κάθετη μαχαιριά που προκαλεί παράλυση στο ζώο και αργό θάνατο. Πέντε προβατίνες εντοπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη νεκρές και δύο σε λίμνη αίματος παράλυτες.

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας, Πάμπος Ανδρέου από το Δασάκι Άχνας, παρά τον συγκλονισμό που υπέστη, μετέβη στην Αστυνομία Δεκέλειας και κατήγγειλε την υπόθεση. Η μάντρα αποκλείστηκε για πολλές ώρες από την Αστυνομία των Βάσεων, η οποία μετακάλεσε εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν τον τρόπο που σφαγιάστηκαν οι επτά προβατίνες, αλλά και τον τρόπο της άγριας κακοποίησης και δολοφονίας των σκυλιών. Όπως ανέφερε ο Ανδρέου, δεν υποψιάζεται κανέναν για την υπόθεση, ενώ όπως δήλωσε, η ζημιά στα πρόβατα ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες ευρώ, ενώ η αξία του ενός λυκόσκυλου-φύλακα, το οποίο ήταν ράτσας, υπολογίζεται γύρω στις πέντε χιλιάδες ευρώ.

Οι Βάσεις διερευνούν τη σοβαρή υπόθεση, αλλά μέχρι ψες οι έρευνες βρίσκονταν στο σκοτάδι. Σημειώνεται ότι οι δράστες πριν προβούν στο αποτρόπαιο έγκλημα και την κλοπή των ζώων, εξουδετέρωσαν επίσης ηλεκτροφόρα καλώδια με τα οποία ο ιδιοκτήτης προστάτευε την περιουσία του. Το στοιχείο που προβληματίζει την Αστυνομία είναι ο ψυχρός και αδίστακτος τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι άγνωστοι κατά προβάτων και σκύλων.

Πηγή: Φιλελεύθερος