ΔΕΡΥΝΕΙΑ – ΑΧΝΑ Κωδικός «νίκη» στο «Τ. Μάρκου»

a 94 Ποδόσφαιρο


a 606 Ποδόσφαιρο



Η γηπεδούχος ψάχνει την πρώτη επιτυχία στο πρωτάθλημα και ο Εθνικός την πρώτη εκτός έδρας.

 Η μια ομάδα κατέρχεται στο παιχνίδι (18:00) έχοντας κατά νουν το «όσο ζω ελπίζω» κι η άλλη με σαφώς μεγαλύτερους στόχους από την παραμονή, που φτάνουν μέχρι το κυνήγι μιας θέσης στην εξάδα. Ούτως ή άλλως ο αγώνας Αναγέννηση-Εθνικός έχει το δικό του ενδιαφέρον, με τις δυο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη για τους δικούς τους σκοπούς.

Κύριο στοιχείο του αγώνα είναι το γεγονός ότι η ουραγός Αναγέννηση ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα (μετρά πέντε ισοπαλίες), ενώ η ομάδα της Άχνας την πρώτη εκτός έδρας νίκη.
Οι γηπεδούχοι θέλουν γκολ για να πετύχουν τον σκοπό τους κι απ’ εκει και πέρα θα φροντίσουν να εξουδετερώσουν το μεγάλο ατού των φιλοξενούμενων Ζελάγια, μιας και ο Κατσιαράβα δεν παίζει.

 Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης κατά πάσα πιθανότητα θα αναθέσει την φρούρηση του Ζελάγια στον Νταλό. Απ’ εκει και πέρα αναμένει το γκολ από τους επιθετικούς του και κυρίως από τον Φουρτάδο, ο οποίος τελευταία έχει σιγήσει.
Πολλές αλλαγές υπάρχουν στο ρόστερ της Αναγέννησης, αφού αποχώρησαν οι Μπαρπούδης, Βιέιρα, Γιουσπασιάν, Μάρισιτς και Χατζηγιαννακού. Νέο πρόσωπο -μέχρι τώρα- είναι ο Γκονσάλες, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Δόξα.


Ο Εθνικός

Χωρίς τον πρώτο του σκόρερ Νίκα Κατσιαράβα θα πάει στο «Τάσος Μάρκου» ο Εθνικός. Ο Γεωργιανός φορ συμπλήρωσε τέσσερεις κίτρινες κάρτες και ο Βάλντας Ιβανάουσκας ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Λύσεις υπάρχουν και ως φαβορί προβάλλουν οι Γκιόργκι Ιλουρίντζε και Μπογκτάν Γκαβρίλα. Ως τρίτη επιλογή υπάρχει και η περίπτωση του Χατζηβασίλη.
Ο Λιθουανός τεχνικός αναμένεται να διατηρήσει το σχήμα σε 4-4-2 με τον Ζελάγια να είναι ο ένας φορ κορυφής.
Εκτός πλάνων είναι και ο τραυματίας Γκριγκαλάβα. Υπολογίζεται ο Πιντσέλι, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ομόνοια, και θα εκτίσει την ποινή του στον επαναληπτικό κυπέλλου.

 Ο Εθνικός με 21 βαθμούς μπήκε στο κυνήγι της εξάδας και θα κυνηγήσει τις πιθανότητές του. Για να παραμείνει όμως σε αυτόν τον στόχο, θα πρέπει να πάρει σήμερα τους τρεις βαθμούς, κάτι που αν καταφέρει, θα είναι η πρώτη νίκη εκτός έδρας.

* Εκτός από το αγωνιστικό, ο Εθνικός προσπαθεί να άρει το εμπάργκο μετεγγραφών. Ο Παλαβαντισβίλι συνεχίζει να προπονείται και θα εγγραφεί όταν αρθεί το εμπάργκο.

Πηγή: Σημερινή