Τσουνάμι στο ΑΚΕΛ

a 159 Ειδήσεις
a 3625 Ειδήσεις

Μπροστά σε μια ιστορική καμπή βρίσκεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Αν και επιμένει στα της πολιτικής σκευωρίας, οι πρώτες σκέψεις για ομαδική παραίτηση της ηγεσίας και προκήρυξη έκτακτου εκλογικού συνεδρίου έγιναν ήδη στη χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής. Ακόμα και ο Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε για την ανάγκη αλλαγής στο κόμμα, ανάλογης με αυτή που έγινε το 1990.

Στη χθεσινή συνεδρίαση με βασικό αντικείμενο συζήτησης το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, τη σύλληψη των δύο πρωτοκλασάτων κομματικών στελεχών Βενιζέλου Ζαννέττου και Χρίστου Αλέκου και τη διαχείριση που πρέπει να γίνει από πλευράς κόμματος διατυπώθηκαν αρκετές απόψεις για αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Έγινε λόγος για την ανάγκη ανανέωσης και να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα, αλλά και για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. Αυτές οι απόψεις είχαν ως κοινό σημείο εκκίνησης να διασφαλιστεί η επιβίωση του κόμματος και να μετριαστεί όσο το δυνατόν η ζημιά που προκάλεσε στην εικόνα του ΑΚΕΛ η εμπλοκή του ονόματος του κόμματος και των πρωτοκλασάτων στελεχών του στο σκάνδαλο της cyta.

Δριμεία επίθεση από Άντρο Κυπριανού
Δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κατηγορώντας το Προεδρικό ότι ακολουθεί πορεία εθνικού διχασμού.

Είπε ότι η παράταξη της δεξιάς λειτούργησε με παρόμοιο τρόπο και στο πραξικόπημα οδηγώντας τον τόπο στην καταστροφή.

Ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε ότι επιχειρείται η απαξίωση και η αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα κρίσιμα για τον τόπο δεδομένα.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ