Η πιο γλυκιά ήττα…

a 158
a 7637

Τι κι αν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 71΄ λόγω αποβολής του Βοού με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι ενώ έχανε με 1-0 από το γκολ του Οκκά στο 20΄. Η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Μπεμπέ στο 83΄ και παρότι δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τον Οκκά στο 85΄, αυτή ήταν η πιο “γλυκιά” της ήττα στη φετινή σεζόν, αφού πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου μέσα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”… 

Δυνατά και παθιασμένα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του “Αντώνης Παπαδόπουλος” οι δύο ομάδες, με την ΑΕΛ να επιχειρεί το πρώτο σουτ στο παιχνίδι με τον Νικολάου στο 3΄, με την μπάλα ωστόσο να… φεύγει πολύ μακριά από την εστία του Κόζατσικ. Έξι λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να… απειλήσει την αντίπαλη εστία και μάλιστα από στημένη φάση, όταν ο Λαμπάν εκτέλεσε φάουλ, με το Μακρή με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα λίγο… έξω από την εστία του Ντεγκρά, σ΄ έναν αγώνα που δεν έλειπαν και τα δυνατά μαρκαρίσματα στα πρώτα του λεπτά. Η ομάδα της Αμμοχώστου συνέχισε να προσπαθεί να βρει τον τρόπο έτσι ώστε να… ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και μέσα σ’ ένα δίλεπτο είχε δύο καλές στιγμές για να κάνει το 1-0. Αρχικά στο 14΄, όταν το σουτ του Λαμπάν… έφυγε άουτ κι εν συνεχεία ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Λαμπόρδε βγήκε τετ-α-τετ με τον Ντεγκρά και υπό την πίεση του Τζούνιορ πλάσαρε με το αριστερό, με τον Αργεντινό κήπερ να διώχνει σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, η “Κυρία” κατάφερε να δικαιωθεί για την επιμονή της και μετά από σέντρα από τα αριστερά του Λαμπάν, η μπάλα έφτασε στο Γιάννη Οκκά, ο οποίος αφού προσποιήθηκε κι απέφυγε… το εμπόδιο του Καρλίτος, με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των “γαλαζοκιτρίνων”… γράφοντας το 1-0, ισοφαρίζοντας παράλληλα το σκορ του πρώτου αγώνα.

Απ’ εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ομάδα του Ρόνι Λέβι προσπαθούσε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ, ενώ η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου να… ανασυνταχθεί, να μπορέσει να… απειλήσει την αντίπαλη εστία και να παίρνει αυτή τελικά τα… ηνία της αναμέτρησης, ιδιαίτερα μετά το 25΄. Μάλιστα, στο 36΄ η Λεμεσιανή ομάδα έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Αϊρόσα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με την κεφαλιά ωστόσο του ανενόχλητου Βοού να… φεύγει έξω. Νέα και ακόμα πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 44΄ και μάλιστα διπλή. Ο Βοού με προβολή -μετά από πάσα και πάλι του Αϊρόσα- από το ένα μέτρο… νικήθηκε από τον Κόζατσικ, με το Σλοβάκο κήπερ να κρατάει το μηδέν παθητικό και στο σουτ του Μπεμπέ από κοντά στην εξέλιξη της φάσης κι ως εκ τούτου το ημίχρονο να τελειώνει με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0.

Ορεξάτες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες, με την ομάδα της Αμμοχώστου να… απειλεί μόλις στο 47΄, όταν ο Λαμπάν έκανε το σουτ, με τον Ντεγκρά να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά των “γαλαζοκιτρίνων” για να… απειλήσουν, ωστόσο το σουτ του αρχηγού τους, Μάριου Νικολάου, απέκρουσε ο Κόζατσικ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μπεμπέ βρήκε στον Τόμασιτς και η μπάλα απομακρύνθηκε. Από αυτή τη φάση κι έπειτα, η ΑΕΛ… πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δυσκολευόταν στο δημιουργικό μέρος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα αυτή η αδυναμία της λίγο έλειψε να της… στοιχίσει, αφού στο 60΄ και μετά από λάθος του Ντεντέ, ο Οκκάς “έκλεψε” την μπάλα, έφτασε έξω από την περιοχή, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε ο αρχηγός της “Κυρίας”… πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Ντεγκρά. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, η Λεμεσιανή ομάδα μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σημειώνει ένα γκολ, αλλά το σουτ του Μοντέιρο απέκρουσε ο Κόζατσικ, με το 1-0 να παραμένει κι ενώ απέμεναν 25 λεπτά για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του ντέρμπι.

Στο 71΄ οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν, αφού ο Βοού δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Λαμπόρδε, με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Η Ανόρθωση… πίεσε, αλλά το γκολ έμελλε να έρθει για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου στο 83΄. Ο Ζαϊρί -ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα δεν έδωσε πάσα στο Ρέζεκ κι ενώ ήταν μόνος, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα από τον Ουόν- πήγε να ντριμπλάρει από δεξιά λίγο έξω από την περιοχή κι έχασε την μπάλα από τον Μπεμπέ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με σουτ με εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κόζατσικ, δίνοντας έτσι σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην ομάδα του. Η “Κυρία”, όμως, δεν είχε πει την… τελευταία της λέξη και δύο λεπτά αργότερα, ο Οκκάς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να… πάρει φωτιά. Ο Άντιτς σέντραρε από αριστερά, ο Λαμπάν από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της Λεμεσιανής ομάδας και ο αρχηγός των γηπεδούχων… έγραψε από κοντά το 2-1. Στα εναπομείναντα λεπτά το παιχνίδι είχε τη μορφή… θρίλερ, με την Ανόρθωση να… πιέζει για τρίτο γκολ και την ΑΕΛ να προσπαθεί να… χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Ωστόσο, τόσο του σουτ του Μοντέιρο στο 89΄, όσο και η κεφαλιά του Μαρκίνιος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων… πέρασαν έξω, με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Μάριου Παναγή, το οποίο βρήκε τους “γαλαζοκίτρινους” να πανηγυρίζουν με την… ψυχή τους μία “τεράστια” πρόκριση επί μίας μεγάλης αντιπάλου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόζατσικ, Τζανίσιο, Κόλιν, Σπρόκελ (46΄ Τόμασιτς), Άντιτς, Μακρής, Λαμπάν, Μαρκίνιος, Λαμπόρδε (75΄ Ζαϊρί), Οκκάς, Ρέζεκ.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Τζούνιορ, Ουόν, Αϊρόσα, Καρλίτος, Ντεντέ, Μπεμπέ, Σίλας (49΄ Μοντέιρο), Νικολάου (75΄ Ζιλμπέρτο), Καφού (87΄ Ντίξον), Βοού.

Κίτρινες Κάρτες: Άντιτς, Ρέζεκ, Οκκάς – Ντεντέ, Τζούνιορ, Ουόν.

Κόκκινες Κάρτες: Bοού (2η κίτρινη).

** Στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης η ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 από γκολ (πέναλτι) του Βοού στο 72’.

** Φέτος στο Πρωτάθλημα… Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος άλλες δύο φορές για το Πρωτάθλημα Λαϊκής Τράπεζας. Στον πρώτο γύρο στο «Τσίρειο» αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και στο παιχνίδι του β’ γύρου επικράτησε η ΑΕΛ με 1-0 από γκολ του Ντόσσα Τζούνιορ στο 84’.

** Πώς έφτασαν εδώ… Η ΑΕΛ απέκλεισε τον Εθνικό Άσσιας με 2-0 και το ΑΠΟΕΛ με 1-0 και 0-0. Η Ανόρθωση απέκλεισε την ΠΑΕΕΚ με 6-0 και τον ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας με 3-2 και 3-0.

** Τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησε στον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε και στη σημερινή αναμέτρηση ο προπονητής της Ανόρθωσης, Ρόνι Λέβι.

** Με τρεις αλλαγές στο αρχικό της σχήμα παρέταξε την ΑΕΛ ο προπονητής της ομάδας, Πάμπος Χριστοδούλου, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Ο Αϊρόσα πήρε τη θέση του Αντόνιο, ο Σίλας του Μοντέιρο και ο Νικολάου του Ντίξον.

** Πρώτα γκολ που δέχεται η ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου.

** Πρώτα γκολ της Ανόρθωσης επί της ΑΕΛ, μετά από τέσσερα παιχνίδια.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Σπρόκελ με τον Τόμασιτς στο 46΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου. Η ίδια αλλαγή είχε γίνει και στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, για τον ίδιο λόγο και στο ίδιο λεπτό.

** Στο 58΄ αποβλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΛ ο προπονητής τερματοφυλάκων Ανδρέας Μαυρής, ενώ παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο Γιάννης Οκκάς, λόγω λογομαχίας που είχαν.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Λαμπόρδε με το Ζαϊρί στο 75΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου στους προσαγωγούς.

** Μετά το τέλος του αγώνα έπεσαν καπνογόνα κι άλλα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς της Ανόρθωσης.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάριος Παναγή, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

Πηγή: kerkida.net