Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι

a 288 Ειδήσεις
a 6777 Ειδήσεις

Νέο μπαράζ προειδοποιητικών δηλώσεων για το ενδεχόμενο άμεσης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σημειώθηκε χθες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών στις Βρυξέλλες ότι το κλίμα για τη χώρα μας είναι χειρότερο από ποτέ… 

Για πρώτη φορά ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε ρητά τους έλληνες πολιτικούς ότι η χώρα μας ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, στην περίπτωση που δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών δημιουργήθηκαν προστατευτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα η ευρωζώνη να έχει καταστεί πιο ανθεκτική στο σοκ μιας πιθανής αποχώρησης της Ελλάδας.

Επίσης, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που έχουν Μνημόνιο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εφαρμογή των προγραμμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά ότι ακυρώνει την επίσκεψη του στην Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για τις 13-14 Μαΐου.

Πηγή: Newsbeast.gr