“Οι Έντεχνοι και οι Ροκ συνθέτουν Λαϊκό”

a 5993
a 5993

Συναυλία από το Κέντρο Νεότητας Σωτήρας

Το Κέντρο Νεότητος Σωτήρας διοργανώνει απόψε, στις 8:30μ.μ. στο Ανοικτό Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σωτήρας, μουσικό αφιέρωμα με λαϊκά κομμάτια τα οποία συνέθεσαν συνθέτες της έντεχνης και ροκ Ελληνικής μουσικής σκηνής… 

“Το ΡΟΚ το Ελληνικό είναι ζεϊμπέκικο” γι’ αυτό και τα μέλη του Κέντρού Νεότητος θα μας ταξιδέψουν “Μ” αεροπλάνα και βαπόρια” στους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού.

Μερικοί απο τους συνθέτες είναι: Σ. Κραουνάκης, Ν. Πορτοκάλογλου, Δ. Σαβόπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Λ. Μαχαιρίτσας κ.α.

Η ορχήστρα απαρτίζεται απο μέλη του Κέντρου Νεότητος Σωτήρας, αλλά και από προσθήκες μουσικών της επαρχίας μας. Με σταθερές βάσεις από την υποστήριξη του Δήμου μας, την άριστη γνώση των οργάνων και την εμπειρία, το σχήμα μπόρεσε να υλοποιήσει σημαντικές και επιτυχημένες συναυλίες και αφιερώματα μερικά εκ των οποίων ειναι:

o Αφιέρωμα στους συνθέτες Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Σπανό

o Αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο

o Αφιέρωμα στους συνθέτες της Κύπρου Μάνο Λοϊζο και Μάριο Τόκα.

Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των προηγούμενων ετών.

Mια και στόχος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., το δεύτερο εξάμηνο του 2012, είναι η κοινωνική ενσωμάτωση, η συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει στην έναρξη προβολή μικρών film ενάντια στο ρατσισμό, τη φτώχια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τους πολέμους.

Η συναυλία τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και Μέγας Χορηγός είναι ο Δημος Σωτήρας.

Χορηγός Επικοινωνίας: SotiraNews.com