Ανοίγει τις πόρτες η Λέσχη Συνταξιούχων Δερύνειας

CEB1 28 Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 812 Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το δεύτερο τους σπίτι θα μπορούν να απολαμβάνουν από το τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι στη Δερύνεια αλλά και στην ευρύτερη ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αφού ολοκληρώθηκε η Λέσχη Συνταξιούχων. Οι κατασκευαστικές εργασίες στο μεγάλο έργο τέλειωσαν και αυτές τις μέρες, έχουν μπει τα συνεργεία καθαρισμού ώστε να είναι έτοιμο το κτίριο μέχρι το τέλος του Φεβράρη για να υποδεχθεί τους απόμαχους της δουλειάς.

Μετά από 12 χρόνια αναμονής, το όνειρο για τους συνταξιούχους γίνεται πραγματικότητα με την υλοποίηση του Κέντρου Ενηλίκων από το Δήμο Δερύνειας. Η Λέσχη Συνταξιούχων αποτελείται από χώρους ψυχαγωγίας, αίθουσα γυμναστικής, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καφετέρια, κουζίνα ενώ αναμένεται να λειτουργήσει και ιατρείο. Τα έργα ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2015 και ολοκληρώθηκαν 15 μήνες μετά σε κρατική γη η οποία βρίσκεται δίπλα από το Μνημείο Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων Δερυνειωτών της τουρκικής εισβολής του 1974.

Το έργο είναι εγκεκριμένο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το Δήμο Δερύνειας. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δερύνειας, με διαβήματα του προς το υπουργείο Εσωτερικών και επικαλούμενος την ημικατοχή και την ακριτικότητα, πέτυχε τη μείωση της δαπάνης που του αναλογεί από το 33% που είναι η συνεισφορά στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, στο 10% εξοικονομώντας έτσι ένα σημαντικό ποσό.

Το Κέντρο στοίχισε περίπου 700.000 ευρώ, διακόσιες χιλιάδες δηλαδή κάτω απ’ ότι είχε υπολογιστεί και θα λειτουργεί ως περιφερειακό Κέντρο αφού δεν υπάρχει άλλο σε ολόκληρη την Επαρχία. Πρόκειται για σύγχρονο πολυχώρο για άτομα της τρίτης ηλικίας ο οποίος θα παρέχει υποδομή για ημερήσια φροντίδα και ψυχαγωγία ηλικιωμένων. Ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ευχαρίστησε μέσω της “Χ” όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

Ανέφερε επίσης ότι θα υποβληθεί αίτηση εγγραφής της Λέσχης στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ούτως ώστε να ζητηθεί χορηγία για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. Τα επίσημα εγκαίνια προγραμματίζονται εντός Απριλίου ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για τον Μάρτιο.

Πηγή: Διάλογος