Οργιάζει η διαφθορά και στην Αστυνομία

a 46 Ειδήσεις
a 1275 ΕιδήσειςΑνησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνουν πλέον τα κρούσματα διαφθοράς εντός της Αστυνομίας, με την ηγεσία να δηλώνει μηδενική ανοχή σε όσους περνούν στην απέναντι πλευρά από τον νόμο. Τα τελευταία δύο κρούσματα που σημειώθηκαν στην Πάφο είναι το επιστέγασμα μιας σειράς άλλων περιστατικών με την εμπλοκή αστυνομικών. Πρόσφατα και πάλι στην Πάφο πιάστηκε αστυνομικός την ώρα που κατείχε διαρρηκτικά εργαλεία και φορούσε κουκούλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, έχουν διερευνηθεί πέραν των δέκα υποθέσεων σε βάρος αστυνομικών που αφορούν στην πιθανότητα διάπραξης ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων. Όπως τονίστηκε αρμοδίως, με την οικονομική κατάσταση οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής είναι πιο επιρρεπείς στο να διαφθαρούν με δέλεαρ το χρήμα.

Οι οδηγίες, που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς διευθυντές και τους διοικητές τμημάτων από την ηγεσία της Αστυνομίας, είναι πως δεν πρέπει να επιδεικνύεται καμιά ανοχή σε τέτοιους είδους κρούσματα που αμαυρώνουν το όνομα της Αστυνομίας και εκεί που αποδεικνύεται με στοιχεία ότι ένστολοι εμπλέκονται σε κρούσματα διαφθοράς, τότε θα κινούνται όλες οι διαδικασίες εναντίον τους. Όπως εκτιμάται, τα κρούσματα διαφθοράς που έρχονται στην επιφάνεια είναι μόνο ένα μέρος όσων συντελούνται από αστυνομικούς, γι’ αυτό και η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων και Εσωτερικού Ελέγχου έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να συγκεντρώσει πληροφορίες ως προς τις εκτός νόμου ενέργειες μελών του Σώματος.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή δύο αστυνομικοί βρίσκονται υπό κατηγορία στο δικαστήριο για σοβαρή υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ