Υπάρχει ξεκάθαρη ρύθμιση για το θέμα στη νομοθεσία όσον αφορά στο τί θα πρέπει να γίνει, είπε ο Υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας ότι θα καλέσει τα πανεπιστήμια να επανέλθουν υποχρεωτικά στα περσινά, κι αν δεν συμμορφωθούν, όπως ανέφερε, τότε υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις.
«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης όλοι πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι», είπε σε δηλώσεις του για το θέμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκος Τορναρίτης, καλώντας «με τον πιο επίσημο τρόπο τους υπευθύνους που ορίζουν τα δίδακτρα για τους φοιτητές μας να λογικευτούν και να επιστρέψουν στις αρχές της νομιμότητας».
Παρόλο που είναι πραγματικότητα ότι η ποιότητα στην εκπαίδευση εξαρτάται και από τις δαπάνες που γίνονται για βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, ανέφερε, εντούτοις και στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να γίνουν εκείνες οι περισυλλογές που πρέπει χωρίς να θυματοποιούνται οι φοιτητές μας.
Στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος δήλωσε ο βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, λέγοντας ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε για τη δημιουργία της σχετικής νομοθεσίας.
«Δεν μπορεί στα πλαίσια ακριβώς της οικονομικής κρίσης και φέτος οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών πανεπιστημίων να έχουν επιβάλει σημαντικές, υπολογίσιμες αυξήσεις στα δίδακτρά τους, οι οποίες κατ’ εμάς δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο και δεν τεκμηριώνονται», ανέφερε.
Ζήτησε παράλληλα να μην συνεχιστεί η πολιτική των αυθαίρετων αυξήσεων.
Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου υπενθύμισε ότι το θέμα ενέγραψε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας.
«Η αύξηση των διδάκτρων ήταν παράνομη και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας γνωμοδότησε προς αυτή τη σωστή κατεύθυνση», είπε, προσθέτοντας ότι «ζητούμε από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να επανέλθουν τα δίδακτρα στα περσινά επίπεδα γιατί ακόμα και τα περσινά ήταν δυσβάστακτα για την οικονομική κρίση που περνούμε».
Πηγή: ΚΥΠΕ