Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος

a 404 Ειδήσεις
a 7405 Ειδήσεις
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή, και υπηρεσιακούς παράγοντες… 

Λίγο μετά τις 3μμ, ο κύριος Παπαδήμος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται το κυπριακό, το φυσικό αέριο, αλλά και διμερή, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι Κύπρος και Ελλάδα απορρίπτουν τις μεθοδεύσεις της Τουρκιάς για σύγκλιση τετραμερούς διάσκεψης για το κυπριακό.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι μεταξύ των δυο χωρών υπάρχει συνεχής επαφή και συντονισμός σε πάρα πολλά ζητήματα.

«Με ενιαία φωνή οφείλει να απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στις απειλές της Άγκυρας ότι θα διακόψει τις σχέσεις της με το ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί Κυπριακής Προεδρίας». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας και πρόσθεσε ότι το Δεκέμβριο υιοθετήθηκαν από το ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ αυστηρά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Αθήνα βρίσκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού και σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Λευκωσία θα αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες που διαμορφώνονται μετά των εντοπισμών υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.