Ενοχλημένος ο Μητροπολίτης Βασίλειος από δημοσιεύματα για την Μεγάλη Σύνοδο

a4 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου
a4 3 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Υποβολιμαία χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος την πληροφορία που κυκλοφόρησε σε ορισμένα μέσα ηλεκτρονικής πληροφόρησης ότι δεν υπέγραψε τα κείμενα των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «την βαθύτατη ενόχληση αλλά και έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου προκάλεσαν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τον εμφανίζουν ότι αρνήθηκε να υπογράψει τα κείμενα των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και συγκεκριμένα τὸ τελικὸ κείμενο: «Σχέσεις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρὸς τὸν λοιπὸν Χριστιανικὸν κόσμον”.

Σύμφωνα με τα αμφισβητούμενα πλέον δημοσιεύματα συγκεκριμένων ιστοσελίδων, από τους 156 επισκόπους, 8 μόνο υποστηρίζεται ότι δεν υπέγραψαν τα τελικά αυτά κείμενα, οι Μητροπολίτες Λεμεσού Αθανάσιος, Μόρφου Νεόφυτος, Κωνσταντίας και Ἀμμοχώστου Βασίλειος,
Ἀμαθοῦντος Νικόλαος,
Λήδρας Ἐπιφάνιος, Νεαπόλεως Πορφύριος (ἀπὸ τὴν ἀντιπροσωπεία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου), καθὼς καὶ ὁ Μητροπολίτης Μπάτσκας Εἰρηναῖος (ἀπὸ τὴν ἀντιπροσωπεία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σερβίας).

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος με τη σειρά του διέψευσε κατηγορηματικά με δήλωσή του όλες τις σχετικές πληροφορίες τονίζοντας ότι υπέγραψε όλα τα κείμενα όπως του επιβάλλει η Αρχιερατική συνείδησή του».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «εάν μερικοί επιθυμούν να έχουν οπαδούς για να αυξήσουν τον αριθμό εκείνων που αρνήθηκαν να υπογράψουν, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Εκκλησία της Κύπρου ή να γίνουν αίτιοι διχασμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει συνεργός σε αυτή την προσπάθειά.

Ο ίδιος όπως αναφέρει, υπέγραψε κανονικά όλα τα κείμενα όπως του επιβάλλει η αρχιερατική του συνείδησή».

Στην γραπτή ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμόχωστου είναι ένας από τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που έχει εργαστεί συστηματικά για την ενότητα των χριστιανών και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικουμενική κίνηση».

SotiraNews