Σε δηλώσεις του για το θέμα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως «εάν τα θέματα της ασφάλειας της πατρίδας μας είναι θέματα υπερκομματικά αυτό πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη».
Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε θέση υπέρ ή κατά της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, είπε, θα πρέπει «κατά τρόπο εμφαντικό να τονίσουμε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης ήταν επιεικώς απαράδεκτη».
«Η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρόθεση της για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει και να διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα, χωρίς να ενημερώσει την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής και χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να εξαγγείλει την πρόθεση της μετά από αυτό το διάλογο και κυρίως μετά τις βουλευτικές εκλογές. Γιατί άραγε επιλέγει αυτή τη στιγμή; Ποιες σκοπιμότητες θέλει να εξυπηρετήσει;», διερωτήθηκε.
Σε μια περίοδο, σημείωσε ο κ. Σιζόπουλος, όπου η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει 300 αστυνομικούς για να καλύψει τα ζητήματα ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας επικαλούμενη τα οικονομικά προβλήματα, θέλουμε να γνωρίζουμε γιατί αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης για πρόσληψη 3.000 μόνιμων στρατιωτών με προϋπολογισμό €33 εκατ. το χρόνο ως επιπρόσθετη δαπάνη;
Η συμπεριφορά της, συνέχισε, επιβεβαιώνει ότι η εξαγγελία της αποτελεί προεκλογική σκοπιμότητα και μια προσπάθεια να μετακινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών από άλλα σοβαρότερα προβλήματα.
Πηγή: ΚΥΠΕ