Ταινίες κινουμένων σχεδίων που πρέπει να δείτε!

Μικρά Μυστικά

Της Ζαφείρως Αναστασίου

Ποιος είπε ότι οι ταινίες κινουμένων σχεδίων είναι μόνο για παιδιά; Όχι δεν είμαστε ανώριμοι, αλλά είναι ωραίο να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας και να γινόμαστε για τουλάχιστον ένα δίωρο παιδιά. Το SotiraΝews έψαξε, βρήκε και σας προτείνει κάποιες από τις καλύτερες animated ταινίες οι οποίες προσφέρουν γέλιο αλλά και συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους… 

Ο Βασιλιάς των λιονταριών (The Lion King) – Ίσως η πιο κλασσική αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βλέπουμε και θα ξαναβλέπουμε. Το καλοκαίρι μάλιστα είχε βγεί η και 3D εκδοχή του. Υπόθεση: o μικρός Σίμπα χάνει τον πατέρα του, ο κακός Σκάρ γίνεται βασιλιάς (μόνο προσωρινά) αλλά την παράσταση κλέβουν το αξιαγάπητο δίδυμο Σιμόν και Πούμπα. Χακούνα Ματάτα!!!

Οι Αριστόγατες (The Aristocats) – Τρία μικρά γατάκια μαζί με τη μαμά τους γνωρίζουν το Θέμο το μάγκα, τον αλητόγατο ο οποίος υπόσχεται να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Και κάπου εκεί με φόντο το Παρίσι αρχίζει μια περιπέτεια με πολύ γέλιο, τραγούδι και πολλούς αλητόγατους!

Ηρακλής πέρα από το μύθο (Ηercules)– Μια ταινία με αρκετές παραλλαγές από την πραγματική Ελληνική μυθολογία χωρίς όμως να απογοητεύει. Αντιθέτως, κι αυτή η ταινία της Disney είναι πολύ προσεγμένη και κάποιες ατάκες μάλιστα θα σας κάνουν να ξεκαρδιστείτε στα γέλια!

101 Σκυλάκια Δαλματίας – Ακόμη μια κλασσική ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία μάλιστα έχει γυριστεί και στο πραγματικό κινηματογράφο με κανονικούς ανθρώπους και πολλά σκυλιά! Το στόρυ γνωστό. Η κακιά Κρουέλα Ντεβίλ θέλει να σκοτώσει τα μικρά σκυλιά Δαλματίας για να φτιάξει γούνα. Που να ξέρε όμως τι την περιμένει…Πολύ ωραία ταινία και με ακτιβιστική τοποθέτηση κατά της θανάτωσης των ζώων.

Εγώ, ο απαισιότατος (Despicable me) – Φοβερή ταινία και με πολύ όμορφο νοήμα. Ο κακός Γκρου υιοθετεί 3 μικρά αθώα ορφανά κορίτσια, με σκοπό να τον βοηθήσουν να διαπράξει το μεγαλύτερο έγκλημα στον κόσμο. Το σχέδιο του είναι να κλέψει το φεγγάρι και ν’ανακηρηχθεί ο Νο1 κακός στον πλανήτη. Αποκορύφωμα της ταινίας ο επίσης κακός αλλά γελάς μόνο που τον βλέπεις, Βέκτορ και τα κίτρινα μικρά ανθρωπάκια (βοηθοί του Γκρου).

Μαλλιά κουβάρια (Rapunzel) – Όλοι γνωρίζουμε τη Ραπουνζέλ, το κορίτσι με τα πολύ μακριά μαλλιά που ζούσε σε εκείνο το ψηλό πυργό. Παρόλο που η ταινία διατηρεί αυτό το κλασσικό στόρυ αρχικά, στη συνέχεια τα πράγματα διαφοροποιούνται και εκτός από σκηνές φοβερού γέλιου η ταινία προσφέρει ένα πολύ γλυκό νόημα.

Eποχή των Παγετώνων 1, 2 και 3 (Ice Age) – Μοναδική ταινία και η τεράστια επιτυχία φαίνεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι ακολούθησαν όχι μία αλλά δύο συνέχειες. Είναι μία ταινία που αξίζει να τη δείτε μεταγλωτισμένη στα Ελληνικά αφού οι φωνές των πρωταγωνιστών ανήκουν στους μοναδικούς Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη. Δυνατό σημείο της ταινίας είναι ο σκίουρος ο οποίος και στις τρεις ταινίες προσπαθεί να πιάσει ένα φουντούκι.

Μαδαγασκάρη 1 και 2 (Madagascar) – Ένα λιοντάρι, μία ζέβρα, μία ιπποπόταμος και μία καμηλοπάρδαλη βρίσκονται από την ήσυχη και ξέγνοιαστη ζωή τους στο ζωολογικό κήπο, στη ζούγκλα. Την παράσταση ωστόσο κλέβουν οι Πιγκουίνοι οι οποίοι έχουν ρόλο Μαγκάιβερ, Ράμπο και Τσακ Νόρις. Επίσης δυνατό σημείο είναι ο βασιλιάς Τζούλιαν με τη φοβερή προφορά του και ο υπήκοος του Μορρίς. Θα γελάσετε oπωσδήποτε!

Toy Story 1, 2 και 3 – Από τις πιο αγαπημένες και κερδοφόρες ταινίες κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκαν ποτέ. Τα παιχνίδια ζωντανεύουν όταν οι άνθρωποι δεν είναι παρόν και η περιπέτεια αρχίζει.

NEMO (Finding Nemo) – Ο μπαμπάς χάνει το γιο του Νέμο στον ωκεανό αλλά δεν το βάζει κάτω μέχρι να τον βρεί. Σε αυτή την ταινία δεν ξέρω αν θα γελάσετε, πάντως θα κλάψετε σίγουρα μιας και η ταινία είναι εξαιρετικά συγκινητική.

Ψηλά στον αέρα (UP) – Το “UP” είναι μία ταινία που επίσης προσφέρει ταυτόχρονα και γέλιο και συγκίνηση. Ένας μεγάλος σε ηλικία κυριούλης του οποίου η γυναίκα πεθαίνει, αποφασίζει να πάει στον προορισμό των ονείρων τους. Έτσι δένει στην οροφή του σπιτιού του εκατομμύρια μπαλόνια και ξεκινά το ταξίδι του. Μαζί του όμως παίρνει καταλάθος και ένα μικρό πρόσκοπο. Πολύ όμορφη ταινία που αποδεικνύει ότι μπορούμε να έχουμε φίλους κάθε ηλικίας.

Shrek 1, 2, 3 και 4 – Ο Shrek, το συμπαθητικό αυτό πράσινο τέρας μας μαθαίνει πως και τα τέρατα έχουν ψυχή! Αρχικά ερωτεύεται την πριγκίπισσα Φιόνα και στη συνέχεια κάνει και μικρά πράσινα τερατάκια, αλλάζει πάνες κτλ… Αυτές οι ταινίες γνώρισαν τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο γι’αυτό και ακολούθησαν τρεις συνέχειες. Κορυφαίοι στην ταινία είναι ο γαιδουράκος και ο γάτος με τις μαύρες μπότες. Εγγυημένο γέλιο!

ENJOY!