Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά από την Τετάρτη

CEB1 175 Ειδήσεις, Καιρός
CEB1 675 Ειδήσεις, Καιρός

Λευκωσία: Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού συνεχίζονται, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη, αφού σύμφωνα με την πρόβλεψη έρχονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Σήμερα το απόγευµα θα υπάρχουν περιοχές µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και τοπική συννεφιά που πιθανό να δώσει µεµονωµένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει παροδικά χιονόνερο.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρείται παροδική συννεφιά που πιθανό να δώσει µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 13 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα υπάρχουν αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Το απόγευµα στα ορεινά δυνατό να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να χιονίσει.Το βράδυ ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση, ενώ η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα υπάρχουν αυξηµένες νεφώσεις. Το µεσηµέρι και το απόγευµα όµως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Την Παρασκευή παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Πηγή: philenews