Αρκετά σωματεία άρχισαν να λυγίζουν

a 87
a 4207Όσο σκληρό και αν ακούγεται, η αλήθεια είναι μία και δεν αλλάζει! Τα περισσότερα σωματεία των «μικρών κατηγοριών» της ΚΟΠ φυτοζωούν, ενώ αρκετά άρχισαν για τα καλά να λυγίζουν από τα δυσβάστακτα χρέη του παρελθόντος και ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο ΠΟΛ/ΑΕΜ Μαρωνίου, η Αναγέννηση Γερμασόγειας και ο ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας.

Οι τιμωρίες από τη ΦΙΦΑ, που αφορούν σε προσφυγές ποδοσφαιριστών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, έχουν γίνει επιδημία, έρχονται η μια πίσω απ’ την άλλη και απειλούν με κλείσιμο ουκ ολίγες ομάδες. Μάλιστα, αυτές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όσες αποφάσισαν κάποτε να κάνουν το βήμα παραπάνω και ν’ αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, απλώνοντας, όμως, το χέρι τους μέχρι εκεί που δεν έφτανε.

Ο Ατρόμητος Γεροσκήπου (τιμωρήθηκε χθες με αφαίρεση 12 βαθμών από τη ΦΙΦΑ για οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές Ντίμιταρ Νάκοφ, Γιαν Μούχα, Μπόρσλφ Χαζούροφ και Θεόδωρο Γαλάνη) και ο Διγενής Μόρφου, που έχουν κολλήσει για τα καλά στις μικρές κατηγορίες μετά τον υποβιβασμό τους από την ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου, είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων όσων προαναφέραμε.

Τα δύο ιστορικά σωματεία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», κάνουν σκέψεις για να αναστείλουν τη συμμετοχή τους από τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ της νέας περιόδου λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Και πιστέψτε μας δεν είναι μόνο αυτές οι ομάδες. Υπάρχουν άλλες τρεις από την Γ’ και Δ’ Κατηγορία, που φαίνεται πως δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών και θα ακολουθήσουν το ίδιο καταστροφικό μονοπάτι…

Πηγή: sentragoal.com.cy