Η Γενική Εισαγγελία ολιγωρεί ασύγγνωστα για τα αξιόγραφα

a 55 Ταρακουνήματα
a 6049 Ταρακουνήματα
Του Σταύρου Ι. Χαραλάμπους

Ενώ χιλιάδες εξαπατημένοι καταθέτες σε αξιόγραφα οργανώνονται για να διεκδικήσουν τα λεφτά τους πίσω, ενώ παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις αφηγήσεις ανθρώπων που εξαπατήθηκαν και τον τρόπο που έπεσαν στην παγίδα να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα…

…ενώ την εξαπάτηση χιλιάδων καταθετών την ομολογούν ακόμα και οι ίδιοι οι τραπεζίτες,
ενώ όλος ο Κυπριακός λαός έχει αντιλήφθεί ποιοι ακριβώς ευθύνονται για το δεύτερο μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το σκάνδαλο του χρηματιστήριου, η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας σφυρίζει αδιάφορά.

Η Γενική Εισαγγελία θα πρέπει βάσει και του Συντάγματος να κινηθεί αυτεπάγγελτα, να κάνει τις έρευνες της και αν προκύπτουν αδικήματα να προσάψει κατηγορίες εναντίον των ενόχων.

Η παραπλάνηση και η εξαπάτηση καταθετών με δόλια μέσα, όπως η αλίευση καταθετών με άγνοια αυτών που υπέγραφαν είναι εγκληματική και οι ένοχοι καταδικάζονται.

Είναι ευθύνη, λοιπόν, της Γενικής Εισαγγελίας να προστατεύσει αυτούς τους χιλιάδες μικροκαταθέτες που οι πιο πολλοί τα μάζευαν μια ζωή για να μπορέσουν να ζήσουν τα υστερινά τους και εν μία νυκτί να βλέπουν τους κόπους και το μόχθους τους να χάνονται.

Η ασύγγνωστη ολιγωρία της Γενικής Εισαγγελίας μας προκαλεί και προβληματισμό αλλά και ανασφάλεια και είναι γι’ αυτό που περιμένουμε και αναμένουμε να κινηθεί αμέσως!