Νέες πληροφορίες για τους διαρρήκτες της Σωτήρας

1432136093 thumb Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις διαρρήξεις της προηγούμενης εβδομάδας φέρνει στο φως το sotiranews σύμφωνα με πληροφορίες που έχει εξασφαλίσει.

1432136093 thumb Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι διαρρήκτες αποτελούνται από ομάδα η οποία κυκλοφορεί πεζή και συνήθως δρουν μέρα μεσημέρι χωρίς να αποκλείεται και η δράση τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρκάρουν το αυτοκίνητο σε απομακρυσμένη περιοχή από αυτή στην οποία δρουν, ενώ πιθανολογείται ότι κτυπούν κουδούνι για να δουν αν ο ένοικος του σπιτιού βρίσκεται στην οικία. Να σημειωθεί ότι οι διαρρήξεις διαρκούν από 3 έως 4 λεπτά, ενώ αποτρεπτικό παράγοντα αποτελεί ο συναγερμός.

Σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατά τις διαρρήξεις της περασμένης εβδομάδας, κτύπησαν κουδούνι σε μια οικία, στην οποία άνοιξε την πόρτα μία οικιακή βοηθός, και για να μην κινήσουν υποψίες, της είπαν ότι ψάχνουν για κάποιο “Σάββα”. Όταν αυτή τους απάντησε ότι δεν διαμένει κάποιος με το όνομα Σάββας στην συγκεκριμένη οικία, μετέβησαν σε διπλανή όπου και πάλι κτύπησαν κουδούνι και αφού δεν απάντησε κανένας, κατάφεραν να παραβιάσουν την κύρια είσοδο(!) και να εισέλθουν εντός του σπιτιού όπου με ειδικό ανιχνευτή μετάλλων κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία που έλαβε κατάθεση από την οικιακή βοηθό της επέδειξε και σκίτσο συγκεκριμένων υπόπτων, εκ των οποίων η οικιακή βοηθός αναγνώρισε με βεβαιότητα έναν εξ αυτών ως το άτομο το οποίο της κτύπησε την πόρτα.

Βασιζόμενοι σε όλες αυτές τις μαρτυρίες και τα περιστατικά εγείρεται το ερώτημα, γιατί η Αστυνομία αφού έχει στην κατοχή της μαρτυρίες και αναγνώριση υπόπτου δεν προχωρεί στη σύλληψη. Η απάντηση της Αστυνομίας είναι ότι βάση του νόμου, δεν διαθέτει αρκετά πειστήρια για να προχωρήσει στη σύλληψη των υπόπτων. Όσο και αν ακούγεται άδικο, οι νόμοι είναι τέτοιοι, όπου πρέπει να κατέχονται από την Αστυνομία πειστικά τεκμήρια, όπως σύλληψη επ’ αυτοφόρω ή δακτυλικά αποτυπώματα για να καταφέρουν να συλλάβουν τους δράστες.

Το καθησυχαστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η Αστυνομία γνωρίζει τους υπόπτους και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία για τη σύλληψή τους. Για να γίνει, όμως, αυτό, όπως ακούγεται και από τα περισσότερα στόματα των κατοίκων της Σωτήρας, θα πρέπει και η Αστυνομία να αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες της, να παραμερίσει για λίγο τα ραντάρ και τα τροχαία πρόστιμα και να επιδιώξει την παρακολούθηση των βασικών υπόπτων, αφού η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία και σε ανησυχητικά επίπεδα.

Παράλληλα, το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι η Σωτήρα δε διαθέτει δικό της Αστυνομικό Σταθμό, κάτι που διευκολύνει τους επίδοξους διαρρήκτες, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι “κτυπούν” κατά το πλείστον σε χωριά χωρίς Αστυνομικό Σταθμό (Αυγόρου, Σωτήρα, Λιοπέτρι, Αγία Θέκλα).
Είναι άξιο λόγου, το γεγονός ότι μετά τα τελευταία περιστατικά, ο Θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς έχει τεθεί σε συναγερμό, ενώ σε μόλις μία ημέρα εγγράφησαν περισσότερα από εκατό άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως Παρατηρητές. Ο θεσμός σήμερα αριθμεί περίπου 400 μέλη, τα οποία σύντομα θα κληθούν να εκπαιδευτούν σε ειδική ενημερωτική εκστρατεία που θα διοργανώσει ο Δήμος Σωτήρας και η Αστυνομία.

Τέλος, καλούνται όλοι οι δημότες να είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι με τον οποιοδήποτε, να σημειώνουν τις πινακίδες ύποπτων αυτοκινήτων, να φωτογραφίζουν ύποπτα πρόσωπα και περιστατικά και να καλούν αμέσως την Αστυνομία αν διαπιστώσουν κάτι στο τηλέφωνο 23803260 (Αστ. Σταθμός Δερύνειας) ή στο 112. Επίσης, πρέπει να ενημερωθούν και τα οικεία πρόσωπα, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, ότι δεν πρέπει να ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους, αλλά ούτε και να ανταποκρίνονται σε πλανώδιους και επαίτες. Τέλος, πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε τις περιουσίες μας μέρα-νύχτα αλλά και των γειτονικών μας σπιτιών.

SotiraNews