Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη κατεχόμενη Αμμόχωστο (BINTEO+EIKONEΣ)

DSC 2356 001 Ειδήσεις, Πυροσβεστική
DSC 2356 001 Ειδήσεις, Πυροσβεστική

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στη νεκρή ζώνη μεταξύ Δερύνειας-Αμμοχώστου. Ενήμερες τόσο η ε/κ όσο και η τ/κ πλευρά, σύμφωνα με ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε κάτω από το εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, δεξιά από το φυλάκιο των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, προς την περιοχή Κάππαρη.

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Δερύνειας, Άντρο Καραγιάννη, ο οποίος επικαλούμενος ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε ότι η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι συνεχίζει να υφίσταται η επικινδυνότητα λόγω της ύπαρξης εντός της νεκρής ζώνης ναρκοπεδίων.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησε από τα κατεχόμενα και προχώρησε προς τη νεκρή ζώνη, ενώ τα αίτια δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 10.15 π.μ. από περιπολία στην προστατευτική ζώνη στην περιοχή της Δερύνειας.

Η UNFICYP συνεργάστηκε με τις αρχές και συνόδευσε πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία της Δερύνειας στην προστατευμένη ζώνη, για την αντιμετώπισή της.

Πηγή: SotiraNews/SigmaLive