Με δικηγόρο ζητάει ανάκληση απόλυσης η Κενεβέζου

a 25
a 1793

Η Αιμιλία Κενεβέζου απάντησε μέσω δικηγόρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, που αποφάσισε και της απέστειλε επιστολή, μέσω της οποίας τής αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της στο ημικρατικό κανάλι τερματίζονται σε ένα περίπου μήνα και συγκεκριμένα την 31η Δεκεμβρίου 2014. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οδηγήθηκε το Δ.Σ. στη συγκεκριμένη απόφαση, είναι όπως έγινε γνωστό, η μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για μείωση του μισθού της. Το ΡΙΚ εισηγήθηκε όπως ο μισθός της μειωθεί από τις €6.100 που είναι σήμερα στις €4.600, όμως η σχετική πρόταση απορρίφθηκε.

Στην επιστολή-απάντηση της Αιμιλίας Κενεβέζου προς το ΡΙΚ, χαρακτηρίζεται η απόφαση για απόλυση της παράνομη και ζητείται όπως ανακληθεί εντός δεκαημέρου, διαφορετικά θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον του ιδρύματος.

Η αντίδραση του ΡΙΚ μετά τη λήψη της επιστολής, ήταν περίπου άμεση: ετοιμάστηκε και στάλθηκε σύντομη απάντηση στην οποία αναφέρεται ότι απορρίπτεται το περιεχόμενο της επιστολής του δικηγόρου της Κενεβέζου.

Το θέμα «απόλυση Κενεβέζου» δεν αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο για περαιτέρω συζήτηση και το θέμα χειρίζονται πλέον νομικοί. Το Δ.Σ. πάντως εμφανίζεται αποφασισμένο να μην κάνει ούτε βήμα προς τα πίσω.

Πηγή: Φιλελεύθερος