Εκδήλωση «Εξώδικο Αγάπης» από τη Τροχαία στην επαρχία Αμμοχώστου

a 12 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4486 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων ηλικίας 15 – 18 χρόνων για τα τροχαία δυστυχήματα αλλά και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε παγκύπρια κλίμακα η εκδήλωση «Εξώδικο Αγάπης». Στο Παραλίμνι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και του Σώματος προσκόπων.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Αστυνόμος, Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι «μετά την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση για το «Εξώδικο αγάπης» που διοργανώθηκε από την Τροχαία Αρχηγείου, την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, φέτος αποφασίστηκε όπως η εκδήλωση αυτή γίνει σε παγκύπρια κλίμακα».

Εξήγησε ότι σήμερα «μέλη της Αστυνομίας, της Τροχαίας και του Σώματος Προσκόπων θα κατακλύσουν κύριες οδικές αρτηρίες σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και εκεί όπου υπάρχουν τροχαίες παραβάσεις, δηλαδή μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, οι πρόσκοποι θα εκδίδουν ένα «εξώδικο αγάπης». Το εξώδικο αυτό είναι απλά μια κόλλα χαρτί που δίνεται στον οδηγό, χωρίς χρηματικό πρόστιμο, αλλά με την προειδοποίηση για την τροχαία παράβαση που έγινε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δημητρίου είπε ότι «στόχος αυτής της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και των προσκόπων που είναι ηλικίας 15 – 18 χρόνων, καθώς και η πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Για την Τροχαία η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή εμπλέκονται οι ίδιοι οι νέοι οι οποίοι αποτελούν το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ παράλληλα αποτελούν και τη λύση του προβλήματος. Για το λόγο αυτό έχουμε «συμμαχήσει» με τους νέους σε μια προσπάθεια μαζί να σταματήσουμε την αιματοχυσία στους κυπριακούς δρόμους».

Σε άλλη ερώτηση ο Δημήτρης Δημητρίου απάντησε πως «με την ευκαιρία και της μεγάλης Εβδομάδας η Αστυνομία έχει ήδη καταρτίσει τα σχέδια της. Το Αρχηγείο Αστυνομίας έχει ζητήσει από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις να καταρτίσουν και να παραδώσουν μέχρι αύριο τα σχέδια τους για το τετραήμερο του Πάσχα, δηλαδή θα γίνει μια εκστρατεία που θα αρχίσει τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα λόγω του ότι αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση στις κύριες οδικές αρτηρίες ειδικά προς τα ορεινά αλλά και τα παράλια».

Η Αστυνομία πρόσθεσε «θα βρίσκεται επί ποδός για να βοηθήσουμε το κοινό να πάει και να επιστρέψει με ασφάλεια στο προορισμό του. Στα μέλη της Αστυνομίας έχουν δοθεί οδηγίες να επιδείξουν ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά λόγω των ημερών και εκεί που διαπράττεται κάποια παράβαση ήσσονος σημασίας κατά την κρίση τους να γίνεται παρατήρηση αντί να δίνεται εξώδικο».