Με νέα μέτρα προειδοποιούν οι μαθητές

a 11 Ειδήσεις, Παιδεία
a 524 Ειδήσεις, Παιδεία

Λευκωσία:

Να καταψηφίσουν τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των δημοσίων σχολείων και κατά συνέπεια τις ανά τετράμηνο εξετάσεις την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, καλεί τα πολιτικά κόμματα η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις αναμένοντας τους αρμόδιους να εισακούσουν τις ανησυχίες των μαθητών, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει εφικτό δεν τους μένει άλλο από τη λήψη νέων μέτρων.

 Την ανάγκη να επανέλθει στο θέμα των κανονισμών εκφράζει η Επιτροπή των μαθητών ενόψει της ψήφισής τους από τη Βουλή. «Ο αγώνας μας δεν τέλειωσε» και προσθέτει πως:

«Ως ΠΣΕΜ, καλούμε τα πολιτικά κόμματα, να μην υπερψηφίσουν τους νέους κανονισμούς που θα βάλουν ταφόπλακα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα. Θέλουμε ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό στους τρόπους διδασκαλίας, λειτουργίας και αξιολόγησης». Αναφέρουν ακόμη πως θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους να συναντηθούν με όσα κόμματα δεν τους έχουν δεχθεί ακόμη, με σκοπό να τα πείσουν να καταψηφίσουν «τη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο».

 Γράφει: Δέσποινα Ψύλλου

Πηγή: Φιλελεύθερος