Νέα αύξηση στην τιμή των καυσίμων από εβδομάδας

a 25 Ειδήσεις
a 3818 ΕιδήσειςΑύξηση στην τιμή των καυσίμων στην Κύπρο αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, αφού το ράλι στην τιμή του πετρελαίου συνεχίζεται, εξαιτίας της κρίσης στη Συρία. Ηδη ο μαύρος χρυσός καταγράφει υψηλά επίπεδα τιμής στις διεθνείς αγορές.

Νέος πονοκέφαλος ενόψει για τα κυπριακά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς το ράλι στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου συνεχίζεται, ελέω της νευρικότητας που επικρατεί στις αγορές για τη συνεχιζόμενη εμφύλια σύρραξη στη Συρία και τα σχέδια για επέμβαση της Δύσης.

Σύμφωνα με αναλυτές η πιθανότητα στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία αυξάνεται κάθε λεπτό και οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτό θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις αγορές ότι η κατάσταση με τη Συρία θα έχει επιπτώσεις. Γνωρίζουμε ότι η χώρα έχει κοινά σύνορα με το Ισραήλ, την Τουρκία, αλλά και με το Ιράν. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, όπως γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η κατάσταση θα επιφέρει δραματική αύξηση στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς, κάτι που ανάποφευκτα θα επηρεάσει αρνητικά και τις διεθνείς αγορές, με αύξηση στις τιμές των καυσίμων, του χρυσού και του αργυρού, αλλά και αυξήσεις στα κρατικά ομόλογα. Ως εκ τούτου ελπίζουμε σε ένα πόλεμο που θα τελειώσει σε δύο μέρες».

Ως απόρροια, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών για το WTI δηλαδή το West Texas Intermediate και των τελευταίων έξι μηνών για το πετρέλαιο τύπου Βrent.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία:

Brent Crude 115.45 ανά βαρέλι +0.95%
WTI Crude 110.14 ανά βαρέλι +1.04%

Η αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου αναμένεται να γίνει αισθητή στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα, όταν οι εταιρείες πετρελαιοειδών θα παραλάβουν τα νέα φορτία καυσίμων.

Ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων ξεκαθάρισε ότι για την ώρα δεν έχουν ειδοποιηθεί από τις εταιρείες πετρελαιοειδών για το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων.

Πηγή: ΑΝΤ1