Σε κτύπημα κεραυνού οφειλόταν η διακοπή ρεύματος στη Σωτήρα και την Επαρχία Αμμοχώστου

a 94 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3211 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε κτύπημα κεραυνού οφειλόταν η χθεσινή μεγάλη βλάβη της γραμμής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, η οποία τροφοδοτεί με ρεύμα ολόκληρη την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Σωτήρα αλλά την υπόλοιπη ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου που σημειώθηκε την Παρασκευή, καθώς και την αντιμετώπιση από την ΑΗΚ των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, ο κ. Γαβριηλίδης είπε πως η βλάβη σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00 και αποκαταστάθηκε γύρω στις 12:30, μιάμιση ώρα μετά.

Όπως είπε, η βλάβη αφορούσε τη γραμμή μεταφοράς που τροφοδοτεί ολόκληρη την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, σημειώνοντας ότι η ΑΗΚ φροντίζει και κατασκευάζει τις γραμμές αυτές, έτσι ώστε να είναι διπλού κυκλώματος και σε περίπτωση που συμβεί βλάβη στο ένα κύκλωμα δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι η παροχή μπορεί να αποκατασταθεί από το άλλο κύκλωμα, το οποίο δεν θα έχει βλάβη.

«Ήταν βέβαια κάτι το οποίο δεν μπορούσε να προβλεφθεί ή να αποφευχθεί. Πιθανότατα να οφείλεται σύμφωνα και με τηλεφωνήματα, τα οποία πήραμε, σε κτύπημα κεραυνού στην περιοχή. Όμως, επαναλαμβάνω, η διακοπή διήρκεσε μιάμιση μόνο ώρα», είπε.

Αναφερόμενος περαιτέρω στο θέμα των διακοπών, ο κ. Γαβριηλίδης είπε πως δέσμευση της ΑΗΚ είναι ότι ως Οργανισμός θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, έτσι ώστε η παροχή να αποκαθίσταται το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσθεσε πως «η ΑΗΚ δεν πρόκειται να σκεφτεί είτε κόπο, είτε έξοδα, δεν πρόκειται να λάβει υπόψη της το προχωρημένο της ώρας ή τις καιρικές συνθήκες και τα συνεργεία της θα παραμείνουν στο χώρο της βλάβης, εφόσον υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να αποκατασταθεί η βλάβη».

Σε ό,τι αφορά στη νύχτα της Πέμπτης, είπε πως η ΑΗΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, σημειώνοντας πως υπήρξαν προβλήματα μόνο σε δύο εναέριες γραμμές της Επαρχίας Λεμεσού, οι οποίες τροφοδοτούν τα χωρία Άγιος Παύλος και Άγιος Κωνσταντίνος και τα χωριά Οδού και Μελίνη.

«Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε πρόσβαση για τα συνεργεία της ΑΗΚ και παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και η ώρα προχωρημένη καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την παροχή στις δύο αυτές περιπτώσεις. Έτσι δεν υπήρχε ταλαιπωρία του κόσμου», είπε.

Ωστόσο, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι διακοπές ρεύματος υπήρχαν, όχι μόνο λόγω βλάβης, αλλά λόγω του ότι η ΑΗΚ προχώρησε σε διακοπή παροχής ρεύματος από απλήρωτους λογαριασμούς, ο κ. Γαβριηλίδης είπε πως το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ στη συνεδρία του την επόμενη Τρίτη.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι διαχρονικά ήταν πολιτική της ΑΗΚ να μην αποκόπτει τις ημέρες των Χριστουγέννων την παροχή για μη πληρωμή, σε οικιακούς καταναλωτές.