Χάμοντ: Θα έχετε στήριξη Βρετανίας, ΕΕ και άλλων φίλων

CEB1 13 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Σε δηλώσεις προέβησαν μετά την μεταξύ τους κατ’ ιδίαν συνάντηση και πριν το γεύμα εργασίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Βρετανίας, Ιωάννης Κασουλίδης και Φίλιπ Χάμοντ.

CEB1 1734 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τον κ. Χάμοντ για την δεύτερή του επίσκεψη στην Κύπρο μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, γεγονός που δείχνει όπως είπε τη σημασία που δίδει η Βρετανία στο Κυπριακό. Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη, πως ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Στην ατζέντα βρέθηκαν και θέματα τρομοκρατίας. Τέλος, ο κ. Κασουλίδης είπε πως ενημερώθηκε για τις πέντε προτάσεις της Βρετανίας για την ΕΕ δηλώνοντας ότι “η Κύπρος δεν θα δυσκολευτεί να συμφωνήσει στα περισσότερα από αυτά”.

Από την πλευρά του Φίλιπ Χάμοντ τόνισε πως με τις προσπάθειές τους οι δύο ηγέτες αναπτέρωσαν την ελπίδα για λύση του προβλήματος και η διεθνής κοινότητα εύχεται να όλα να εξελιχθούν ομαλά. Ακόμη ευχήθηκε στους ηγέτες κάθε επιτυχία και τόνισε πως θα έχουν την στήριξη όχι μόνο της Βρετανίας, αλλά και της ΕΕ, καθώς και άλλων φίλων χωρών εκτός Ευρώπης, όπως τις χαρακτήρισε.

Για το θέμα της τρομοκρατίας, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών είπε πως ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε το Ισλαμικό Κράτος. “Είστε πολύ κοντα, μόλις 68 χιλιόμετρα από τις ακτές της Συρίας και πρέπει να διασφαλίσετε την ασφάλεια στην περιοχή”, πρόσθεσε ο κ. Χάμοντ. Ακόμη υπογράμμισε, πως οι συμμαχία των εθνών είναι ευγνώμων για την εμπλοκή της Κύπρου στις επιχειρήσεις.