Η ΑΕΛ νίκησε την Ανόρθωση και κατέκτησε το Πρωτάθλημα

a 290
a 7781
Μετά από δύο σεζόν «διάλειμμα», η ΑΕΛ επέστρεψε απόψε στο «θρόνο» της κατακτώντας το πρωτάθλημα στο βόλεϊ γυναικών. Η ομάδα της Λεμεσού, νίκησε στην τελευταία αγωνιστική την Ανόρθωση με 3-2 σετ, σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι και πανηγύρισε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της… 

Ντέρμπι με την κάθε σημασία της λέξης ήταν το αποψινό ανάμεσα στην ΑΕΛ και στην Ανόρθωση. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο πρώτο σετ, με την ΑΕΛ να μην χάνει σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Στα μέσα του σετ οι γαλαζοκίτρινες έχτισαν μια σημαντική διαφορά που έφτασε ακόμη και στο +6 (17-11), αλλά η Ανόρθωση μείωσε στον πόντο (20-19). Όμως, στο τέλος η γηπεδούχος ήταν ανώτερη και πήρε το πρώτο σετ με 25-22.

Στο δεύτερο σετ, η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία, άνοιξε δύο φορές τη διαφορά στο +5 (9-4 και 13-8), αλλά οι φιλοξενούμενες βρήκαν τον τρόπο και στις δύο να πλησιάσουν στο σκορ, για να ισοφαρίσουν τελικά σε 14-14. Η ομάδα της Λεμεσού σταδιακά έφερε τη διαφορά στο +4 (22-18), ωστόσο οι κυανόλευκες δεν το έβαλαν κάτω και με ένα σερί 5-0 πήραν για πρώτη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα και στη συνέχεια και το σετ, με δραματικό φινάλε. Οι φιλοξενούμενες είχαν σετ πόιντ στο 23-24, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκαν και η ΑΕΛ πήρε το πάνω χέρι με 25-24. Ωστόσο οι «Κυρίες» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με «όπλο» το μπλοκ πήραν τρεις συνεχόμενους πόντους και το σετ με 27-25, φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα.

Στο τρίτο σετ, η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και είχε το προβάδισμα στο σκορ που έφτασε και στο +3 (2-5). Γρήγορα, όμως, η ΑΕΛ επανάκαμψε και προηγήθηκε 8-7. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Μετά το 13-13 η Ανόρθωση πήρε ένα σοβαρό προβάδισμα με 20-16 και ακολούθως το σετ με 25-20 για το 2-1.

Με το ίδιο νόμισμα απάντησε η ΑΕΛ στο τέταρτο σετ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και όποτε η μια άνοιγε λίγο τη διαφορά, η άλλη επανερχόταν γρήγορα, κάνοντας το παιχνίδι απρόβλεπτο. Στα τελευταία στάδια όμως, οι παίκτριες της λεμεσιανής ομάδας ήταν πιο ψύχραιμες, πήραν το σετ με 25-21, έκαναν το 2-2 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο τάι μπρέικ η ΑΕΛ μπήκε πιο αποφασιστικά, και με δυνατή επίθεση και εκπληκτική άμυνα προηγήθηκε 8-4. Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στους δύο (8-6). Ωστόσο, οι γλαζοκίτρινες έδειξαν περισσότερο πάθος, διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα και με 15-10 πήραν τη νίκη με 3-2 σετ πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πηγή: ShootangGoal.com.cy