Εκθεση επιχειρηματικότητας διοργανώνει το ΕΒΕ Αμμοχώστου

a1 31 Ειδήσεις
a1 381 Ειδήσεις

Έκθεση επιχειρηματικότητας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου διοργανώνει στα τέλη Μαρτίου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, στην οποία θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με όλο το φάσμα του εμπορίου, όπως εμπόριο, βιομηχανία, κατασκευές, γεωργικά και αγροτικά προϊόντα, και υπηρεσίες… 

Με δηλώσεις του, ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιάκωβος Χατζηβαρνάβας ανέφερε ότι «στόχος της έκθεσης επιχειρηματικότητας είναι να προβληθούν τα προϊόντα που παράγουν ή εμπορεύονται επιχειρήσεις που έχουν προέλευση την Αμμόχωστο”.

”Φυσικά προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αλλά δεν αποκλείεται να συμμετέχουν επίσης επιχειρήσεις από την Αμμόχωστο, ανεξάρτητα από πού βρίσκονται σήμερα», είπε.

Εξήγησε ότι σκοπός της έκθεσης είναι μεν η προβολή των προϊόντων, «αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων, να καταστούν γνωστά τα προϊόντα που παράγονται στο ευρύ κοινό της επαρχίας, αλλά και σε άλλες επαρχίες”, προσθέτοντας ότι ”παράλληλα θα διοργανωθεί συνέδριο το οποίο θα ασχοληθεί με θέματα οικονομίας, ενώ θα διεξαχθούν και διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου για να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί την έκθεση».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζηβαρνάβα είπε ότι «αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος στην έκθεση γύρω στις 50 επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται με όλο το φάσμα του εμπορίου, δηλαδή εμπόριο, βιομηχανία, κατασκευές, τοπικές παραγωγές, τοπικά, γεωργικά και αγροτικά προϊόντα, ακόμα και υπηρεσίες».

Πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα αποσταλούν στα σχολεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου προσκλήσεις με στόχο να επισκεφθούν την έκθεση και παιδιά για να έρθουν σε επαφή τόσο με τις επιχειρήσεις όσο και με τα τοπικά προϊόντα, τα οποία παράγονται στην περιοχή, ούτως ώστε να γίνουν γνωστά και να προτιμούνται από τους καταναλωτές.

Ερωτηθείς κατά πόσον το ΕΒΕ Αμμοχώστου θα συμμετάσχει σε εκθέσεις τουρισμού ή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, προκειμένου να διαφημιστεί η έκθεση επιχειρηματικότητας που διοργανώνει, ο κ. Χατζηβαρνάβα απάντησε ότι «θα γίνει προσπάθεια προβολής της έκθεσης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό”.

”Ηδη έχει γίνει κάποια προσπάθεια μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ώστε ομάδα δημοσιογράφων που θα επισκεφθεί τον Μάρτιο την Κύπρο, να επισκεφθεί και την έκθεση προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι θα γίνει η κατάλληλη διαφήμιση ώστε να προσελκύσουμε αρκετούς ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό, αλλά σημείωσε ότι «αυτή η έκθεση θα απευθυνθεί κυρίως στην εσωτερική αγορά και στόχος είναι να επισκεφθούν την έκθεση τόσο ο Κύπριος πολίτης όσο και Κύπριοι επιχειρηματίες».

Ο Γραμματέας του ΕΒΕ Αμμοχώστου είπε ότι «ο χώρος διεξαγωγής της έκθεσης είναι η αίθουσα ‘Ζάππειον’ που βρίσκεται μεταξύ Παραλιμνίου και Δερύνειας, η οποία θα διαχωριστεί κατάλληλα για να λάβουν μέρος όσο το δυνατόν πιο πολλές επιχειρήσεις της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου».

Πηγή: ΚΥΠΕ