Σημαντικές επενδύσεις από Ιρανό πολυεκατομμυριούχο σε Λάρνακα και Αγία Νάπα

a 1028 Ειδήσεις, Λάρνακα, Νέα Αμμοχώστου
Χαράς ευαγγέλια για την πόλη του Ζήνωνα όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη επενδυτική κινητικότητα στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα.

a 1028 Ειδήσεις, Λάρνακα, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πολύ σύντομα θα αρχίσει στο κέντρο της Λάρνακας η ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου -ειδικού χαρακτήρα-τεσσάρων αστέρων, ιρανικών συμφερόντων.

Μάλιστα, ο Ιρανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής πρόκειται να προβεί σε ακόμα δύο μεγάλες επενδύσεις εντός της Λάρνακας και μία στην Αγία Νάπα.

Τη χαρά του για αυτές τις ευχάριστες εξελίξεις στον επενδυτικό τομέα της Λάρνακας, εξέφρασε ο δήμαρχος Αντρέας Λουρουτζιάτης, τονίζοντας ότι η πόλη του Ζήνωνα αναμφίβολα καταγράφει το τελευταίο διάστημα πορεία εντυπωσιακής αναβάθμισης στον τουριστικό τομέα, με οφέλη στον μεσοπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο τομέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, πρόσφατα ενέκρινε την πολεοδομική άδεια για το ξενοδοχείο του Ιρανού επενδυτή, ο οποίος φαίνεται ότι προχωρεί πλέον άμεσα και με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της μεγάλης επένδυσής του.

Σχέση του έργου με τη Σωτήρα

Την επίβλεψη του έργου θα έχει το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Σωτήρη Αγαπίου, το οποίο θα αναλάβει και τη διαμόρφωση του πάρκου στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης. Ο κ. Αγαπίου ανέφερε ότι το ξενοδοχείο θα ανεγερθεί σε μεγάλο αναξιοποίητο τεμάχιο γης, 50 μέτρα νότια του ιερού ναού Αγίου Λαζάρου. Το τεμάχιο αγοράστηκε από τον επενδυτή έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η οικοδόμηση του ξενοδοχείου θα κοστίσει γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ και ο εξοπλισμός- επίπλωση του άλλα δύο εκατομμύρια. Το ξενοδοχείο θα είναι τριώροφο με 41 πολυτελή δωμάτια, ενώ στο υπόγειο του θα προσφέρονται υπηρεσίες που διαθέτουν όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο. Επίσης, το ξενοδοχείο του Ιρανού επενδυτή θα διαθέτει: Εσωτερική και εξωτερική πισίνα. Μπαρ και «Ρουφ-Γκάρτεν μπαρ». Ακόμη, η ταράτσα του θα αξιοποιηθεί ως «πλάκα- τάβερν».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σωτήρη Αγαπίου, το Αρχιτεκτονικό του Γραφείο, πάντα σε συνεννόηση με τον Ιρανό επενδυτή, ίσως την ερχόμενη βδομάδα να προκηρύξουν προσφορές προς ενδιαφερόμενες εργοληπτικές εταιρείες για κατασκευή του έργου.

Πρόθεση του επενδυτή, τόνισε επίσης, είναι το συντομότερο να αρχίσουν οι εργασίες ανέγερσης, αφήνοντας να νοηθεί ότι ίσως αυτό γίνει πολύ πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία ένα-δύο χρόνια ο Δήμος Λάρνακας ως Πολεοδομική Αρχή ενέκρινε επτά πολεοδομικές άδειες για ξενοδοχεία -οι περισσότερες για ειδικού χαρακτήρα ξενοδοχεία. Ανάμεσά τους όμως και δύο αιτήσεις για δύο ξενοδοχεία πολυτελείας, ένα στις Φοινικούδες και ένα στην περιοχή του λιμανιού της Λάρνακας.

Πηγή: Φιλελεύθερος