Η Κύπρος θα ακολουθήσει την Ισπανία στο μηχανισμό στήριξης;

a 241 Ειδήσεις
a 6369 Ειδήσεις
Η Ισπανία θα μας ανοίξει την πόρτα του μηχανισμού

Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ισπανία, που φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη χώρα που θα αποταθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) μέσα στο Σαββαροκύριακο, στην Κύπρο λούζει κρύος ιδρώτας τους εμπλεκόμενους τεχνοκράτες… 

Κι αυτό γιατί η εξέλιξη κάθε άλλο παρά ευνοεί την Κύπρο. Στη Λευκωσία είχαν αρχίσει να βλέπουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Μαδρίτη και την πίεση που ασκούσε η χώρα για να χρηματοδοτηθούν απ’ ευθείας οι τράπεζες της και όχι το ισπανικό κράτος. Εάν αυτό, εξαιτίας του μεγέθους της Ισπανίας γινόταν κατορθωτό, θα άνοιγε την πόρτα και στην Κύπρο που επιζητεί κάτι παρόμοιο. Εντός του διημέρου θα διαφανεί τι τελικά θα γίνει αφού οι Βρυξέλλες βρίσκονται στο πόδι και εκτάκτως σήμερα θα συζητήσουν τις ισπανικές εξελίξεις οι υπουργοί Οικονομικών σε άτυπη τηλεδιάσκεψη του Εurogroup.

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να τοποθετηθεί κατά πόσον η Κύπρος θα απευθυνθεί εντός των ημερών στο Μηχανισμό, χωρίς όμως και να το διαψεύσει. Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν την Κύπρο να είναι στα πρόθυρα του να ζητήσει οικονομική στήριξη από την Ευρώπη (bailout), είπε ότι «για να είμαστε υπεύθυνοι πρέπει να σχολιάζουμε στοιχεία και όχι δημοσιεύματα».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ