Εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

CEB1 31 Γεωργία, Ειδήσεις, Νίκος Αναστασιάδης
CEB1 815 Γεωργία, Ειδήσεις, Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.

Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κουγιάλης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τις αγροτικές οργανώσεις. Συζητήθηκαν θέματα της Επιτροπής Σιτηρών, θέματα γεωργικής ασφάλισης και θέματα του Συμβουλίου Εμπορίας Πατατών.

Ο Πρόεδρος έδωσε τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις ότι η Κυβέρνηση νοιάζεται για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία και όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα είναι προς το συμφέρον των αγροτών μας, και θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αγροτικές οργανώσεις για επίλυση των οποιωνδήποτε προβλημάτων παρουσιάζονται».

Ερωτηθείς πως προχωρά η οργάνωση του τομέα που αφορά στην Επιτροπή Σιτηρών, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι «έχει ληφθεί μια απόφαση για την Επιτροπή Σιτηρών που κυρίως αφορά στην εμπορία των σιτηρών από την Επιτροπή. Αυτή τη στιγμή, η Επιτροπή λειτουργεί υπό το ίδιο καθεστώς που λειτουργούσε και προηγουμένως. Θα δοθεί κάποιος χρόνος στην Επιτροπή, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να κάνει αυτές τις αλλαγές και ταυτόχρονα, οι αγροτικές οργανώσεις θα υποβάλουν ένα υπόμνημα, μια νέα πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα μελετηθεί από την Κυβέρνηση. Έχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις τις οποίες ως Κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε».

Σε ερώτηση αν πρόκειται για διαφορές ουσίας, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι «θεωρώ ότι είναι ουσιαστικές αυτές οι διαφορές. Αναμένουμε την πρόταση των αγροτικών οργανώσεων, την οποία θα μελετήσουμε με πάσα σοβαρότητα. Στο θέμα της εμπορίας, οι αγροτικές οργανώσεις επιμένουν ότι η Επιτροπή πρέπει να συνεχίσει να εμπορεύεται τα σιτηρά. Εκεί είναι η διαφορά».

SotiraNews