Χελώνα καρέτα-καρέτα σώθηκε στην Αγία Νάπα

a 52
a 7534
Μια χελώνα καρέτα-καρέτα, διαμέτρου 50 περίπου εκατοστών, βρήκαν το περασμένο Σάββατο άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας Αγίας Νάπας ανοιχτά της Αγίας Νάπας, κοντά στη θάλασσα Κόννος. Η χελώνα βρέθηκε να κολυμπάει στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ στο στόμα της είχε καρφωμένο αγκίστρι με μπουκάλα στην άκρη της μισίνας…

Από παρατήρηση της μπουκάλας, η οποία είχε τουρκική ετικέτα, φαίνεται ότι η χελώνα προήλθε από τις κατεχόμενες περιοχές, ενώ το αγκίστρι που είχε στο στόμα της ίσως προήλθε από παγίδα ψαράδων οι οποίοι θέλησαν να εξολοθρεύσουν τη χελώνα που ίσως αποτελεί πρόβλημα για τα δίχτυα τους.

Μόλις διαπιστώθηκε το αγκίστρι, τότε οι άντρες της λιμενικής ανέσυραν τη χελώνα από το νερό και την μετέφεραν στο Λιμενικό Σταθμό στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Εκεί καλέστηκε το Τμήμα Αλιείας, το οποίο όμως “αγρόν ηγόραζε” καθώς παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα των ανδρών της Λιμενικής δεν αποφάσιζε να στείλει ιχθυολόγο για την απαγκίστρωση του δολώματος.

Έτσι, οι άνδρες της Αστυνομίας με μεγάλη προσπάθεια αφαίρεσαν το αγκίστρι από την τραυματισμένη χελώνα και την μετέφεραν πάλι ανοιχτά του Κόννου.

Στη σκηνή βρέθηκαν και πολλοί περαστικοί τουρίστες, οι οποίοι στο τέλος έδωσαν ένα μεγάλο χειροκρότημα για τη διάσωση της καρέτα-καρέτα.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν χελώνες καρέτα-καρέτα στην παραλία του Βαρωσιού.

SotiraNews.com