Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου Δήμου Σωτήρας

CEB1 36 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις
CEB1 1155 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Ξεκίνησαν πρόσφατα οι εργασίες κατασκευής του νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου Σωτήρας (Α’ Φάση). Το νέο κοιμητήριο θα κατασκευαστεί δυτικά του υφιστάμενου κοιμητηρίου και παρά το ότι η κατασκευή του κρίθηκε αναγκαία λόγω της πληρότητας του υφιστάμενου, εντούτοις υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση κατά τη μεταβίβαση του τεμαχίου από την Εκκλησία στην Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα, ο Δήμος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ούτως ώστε να επισπευθεί η διαδικασία και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Τα συμβόλαια κατασκευής του κοιμητηρίου υπεγράφησαν στις 28 Σεπτεμβρίου και τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία η οποία ορίστηκε ως η νικήτρια του διαγωνισμού προσφορών, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου e-procurement (αρ. ΣΩΤ-3/2016).

Πρόκειται για ένα έργο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας, στο οποίο θα δοθεί έμφαση η εμφάνιση του χώρου, όπου λαμβάνοντας τα παραδείγματα άλλων χωρών, ένα κοιμητήριο πρέπει να μοιάζει περισσότερο με πάρκο το οποίο να είναι φιλικό προς τον κάθε επισκέπτη. Για τον λόγο αυτό, θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ομοιομορφία και στην εμφάνιση των χώρων ταφής, οι οποίοι θα είναι οικογενειακοί με ύπαρξη οστεοφυλακίων, αφού σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε ο Δήμος, σε αντίθετη περίπτωση, με βάση και την αύξηση του πληθυσμού, το νέο κοιμητήριο θα αντιμετώπιζε πληρότητα σε λιγότερο από 40 χρόνια.

Η Α’ Φάση του έργου που έχει ξεκινήσει, θα ανέλθει στις €350 χιλιάδες και περιλαμβάνει την κατασκευή περίφραξης, διαδρόμων και επιχωμάτωση του χώρου στάθμευσης, ενώ έχει χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους 6 μήνες.

Ακολούθως, ο Δήμος θα προκηρύξει προσφορές για τη Β’ Φάση του έργου που κοστολογείται να ανέλθει στις €600 χιλιάδες και θα περιλαμβάνει κυλικείο με κουζίνα και τουαλέτες για εξυπηρέτηση του κοινού και τέλεση μνημοσύνων, κτίριο με αποθηκευτικούς χώρους, γκαράζ και γραφείο, ενώ θα γίνει συμπλήρωση των διαδρόμων, η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης και επίστρωση με ασφαλτικό σκυρόδεμα.

Το Δημοτικό Κοιμητήριο θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί με όλες τις πρόνοιες και προϋποθέσεις που διέπουν τον Περί Κοιμητηρίου Νόμο (2004).

CEB11 9 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Πηγή: Δήμος Σωτήρας