Διάλεξη για την Πλαστική Χειρυργική στη Σωτήρα από τον Δρ. Άγγελο Καρατζιά

a 74
a 1389

Διάλεξη με θέμα “Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ” διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας την Κυριακή, 8 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σε μία διάλεξη που δεν προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες.

Η Πλαστική Χειρουργική στη ζωή μας:


Πιθανότατα η πιο παρεξηγημένη ιατρική ειδικότητα, η Πλαστική χειρουργική, αφού έχει ταυτιστεί σχεδόν αποκλειστικά στο μυαλό των περισσότερων απο εμάς με τις αισθητικές επεμβάσεις.

Αναμφίβολα, ένα μεγάλο κομμάτι της ασχολείται με την αισθητική βελτίωση του σώματος και του προσώπου, αλλά κάθε άλλο παρά μόνο με αυτό ασχολείται.

Η αποκατάσταση εκ γενετής ανωμαλιών, τα εγκαύματα, οι πληγές, τα δερματικά καρκινώματα, η αποκατάσταση μετά απο καρκίνο μαστού ή μεγάλους τραυματισμούς αποτελούν παραδείγματα της καθημερινής ενασχόλησης ενος Πλαστικού Χειρουργού.

Στη δίαλεξη αυτή και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς θα παρουσιάσει όλους αυτούς τους τρόπους με τους οποίους η Πλαστική χειρουργική συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα υπάρχουν όσο αφορά τόσο στις σύγχρονες αισθητικές παρεμβάσεις όσοι και στις επιλογές αποκατάστασης για επίλυση διαφόρων προβλημάτων της καθημερινότητάς μας.

Εισηγητής της διάλεξης θα είναι ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς, ο οποίος θα ενημερώσει το κοινό για θέματα τα οποία αφορούν τόσο άντρες όσο και γυναίκες, όπως: αισθητικές επεμβάσεις, επούλωση τραυμάτων και πληγών, δερματικά καρκινώματα, αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή, εγκαύματα και άλλα.

Μετά το πέρας της διάλεξης θα ακολουθήσει καφές.

Λίγα λόγια για τον Δρ. Άγγελο Καρατζιά:

a1 19


Ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς γεννήθηκε το 1982 στην Λευκωσία.

Το 2008 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό (MSc) στο Πανεπιστήμιο του Cardiff στη Σκωτία, με θέμα την επούλωση τραυμάτων και ελκών.

Για το ίδιο θέμα, σε Πανελλήνιο συνέδριο του απονεμήθηκε υποτροφία από την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Επιτροπής Επούλωσης.

Για την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής δούλεψε για 6 χρόνια σαν ειδικευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Νοσοκομείο Stoke Mandeville στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νοσοκομείο Dubrava στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Είναι μέλος του Μεσογειακού Συμβουλίου Εγκαυμάτων (MBC), της Παγκύπριας Οργάνωσης Επείγουσας Ιατρικής και Αντιμετώπισης Τραύματος “Machaon”, του General Medical Council του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (EAFPS).

Του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου St. George του Λονδίνου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενώ διετέλεσε Λέκτορας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών το οποίο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη διαχείριση οξέων και χρόνιων τραυμάτων.

Σαν εκπρόσωπος των Ειδικευόμενων Πλαστικής Χειρουργικής Κύπρου εκλέχθηκε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής (ExCo member) της Παγκόσμιας Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (IPRAS-TA), θέση που κατέχει από το 2012.

Πληροφορίες: 23821416,
culture@sotira.org.cy
www.sotira.org.cy

Διαβάστε περισσότερα: https://www.facebook.com/events/746880242076937/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

Χορηγός Επικοινωνίας: SotiraNews