Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας θα δημιουργήσει «βαρόμετρο δημοτών»

to dimotiko symvoulio agias napas tha dimiourgisei varometro dimoton Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου
to dimotiko symvoulio agias napas tha dimiourgisei varometro dimoton Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Αγία Νάπα: Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων του Δήμου με τους δημότες του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε τη δημιουργία «βαρόμετρου δημοτών».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρία του αποφάσισε όπως δημιουργήσει «βαρόμετρο δημοτών». Ουσιαστικά θα είναι έρευνα που θα γίνεται δύο περίπου φορές το χρόνο και οι δημότες θα βαθμολογούν το Δήμο και διάφορες Υπηρεσίες σε δέκα διαφορετικά θέματα, δηλαδή καθαριότητα, παραλίες, εξυπηρέτηση, συλλογή σκυβάλων και άλλα. Ταυτόχρονα οι δημότες θα μπορούν ανώνυμα να εκφράζουν την άποψη τους για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα εκφράζουν τις ανησυχίες τους και θα δίνουν διάφορες εισηγήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο τα αποτελέσματα του «βαρόμετρου δημοτών» θα παρουσιάζονται ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εξετάζει τη βαθμολογία και τις παρατηρήσεις τους και θα δίνονται οι οδηγίες στα διάφορα τμήματα του Δήμου για λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς επίλυση των προβλημάτων που αναφύονται.

Σημείωσε ακόμα ότι στο επόμενο «βαρόμετρο» οι δημότες της Αγίας Νάπας θα έχουν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν και πάλι τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και να πουν κατά πόσον το πρόβλημα που υπήρχε στην προηγούμενη έρευνα έχει επιλυθεί ή όχ».

Ανέφερε επίσης ότι «η έρευνα θα διεξάγεται από εταιρείες οι οποίες θα είναι καθ’ όλα νόμιμες και πιστοποιημένες. Στο «βαρόμετρο» δεν θα μετέχουν όλοι οι Δημότες Αγίας Νάπας αλλά ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα και θα δούμε με την εταιρεία που θα αναλάβει την έρευνα κατά πόσον η έρευνα θα γίνει από πόρτα σε πόρτα ή τηλεφωνικώς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «σύντομα θα ετοιμαστούν οι όροι και θα βγούμε σε προσφορές για εξεύρεση της εταιρείας που θα διεξάγει το «βαρόμετρο» και ευελπιστούμε η πρώτη έρευνα να γίνει μέσα στο καλοκαίρι του 2017».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα λαμβάνουν μέρος και τουρίστες λαμβάνοντας υπόψη ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η Αγία Νάπα κατακλύζεται από δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, ο Γιάννης Καρούσος απάντησε πως «το βαρόμετρο ουσιαστικά θα είναι για τους δημότες. Ωστόσο θα εξετάσουμε κατά πόσον μπορεί να διεξαχθεί μία χειμερινή έρευνα όπου θα λαμβάνουν μέρος μόνο δημότες της Αγίας Νάπας και μία καλοκαιρινή όπου θα ζητείται και η γνώμη τουριστών».

«Αναμένουμε ότι με τη δημιουργία του «βαρόμετρου δημοτών» η σχέση Δήμου – δημοτών θα ενισχυθεί περαιτέρω. Επίσης είμαστε βέβαιοι ότι οι απόψεις που θα εκφράσουν οι δημότες μας θα είναι για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του με απώτερο στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ