Σάκη τζίσμου!

a 2 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 3646 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Της Ζαφείρως Αναστασίου:

Πέρσι ήταν η Πάολα που μας έκανε την τιμή να έρθει στο Γ’ Δημοτικό Σωτήρας. Φέτος ήρθε ο Σάκης! Του χρόνου θέλουμε τον Καρρά. Ή μήπως τρομάξουν τα παιδάκια από τη μοναδική μπάσα φωνή του; Ωστόσο, ας μη βγούμε εκτός θέματος. Είναι αλήθεια! Ο Σάκης, παρευρέθηκε στη Σωτήρα στο πλαίσιο φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Βέβαια εμάς, δεν μας ενημέρωσε κανένας για τη θρυλική αυτή άφιξη και συνεχίζαμε να ζούμε τη ζωή μας φυσιολογικά σκουπίζοντας, σφουγγαρίζοντας, πηγαίνοντας supermarket, βλέποντας Kardashians στο Ε! Channel… Και κάπου εδώ αντιλαμβάνεσαι το πόσο λάθος έπραξες που δεν έκανες παιδιά σε μικρότερη ηλικία γιατί τουλάχιστον θα σε ενημέρωναν αυτά για το ότι θα έρθει ο Σάκης! (Άραγε δόθηκε και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο στα παιδιά για να δώσουν στους γονείς τους, όπου έλεγε “Παρακαλείστε να περιποιηθείτε ειδικά τα παιδιά σας γιατί αύριο στο σχολείο θα έρθει ο Σάκης”;)

Ας μιλήσουμε (γράψουμε) ωστόσο σοβαρά. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ο “Σάκης τζίσμου” έκανε check in στο Σωτήρα village και συγκεκριμένα στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Αμμοχώστου. Αρχικά, όλοι νομίζαμε πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο ή μια πετυχημένη φάρσα. Όμως όταν η είδηση ξεκίνησε να παίζει σε διάφορα κανάλια πειστήκαμε πως ο Σάκης πάτησε στα αλήθεια τα Κοκκινοχωριάτικα εδάφη. Και η απορία όλων είναι “Τι έκανε ο Σάκης Ρουβάς στη Σωτήρα;”

Ο Σάκης εισερχόμενος στο σχολείο φώναξε στα παιδιά “Eίστε ετοιμοιιιιιιι;;;” χωρίς όμως να πετάξει τα rayban γυαλιά του, είτε λόγω οικονομικής κρίσης, είτε λόγω μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια (την προηγούμενη ημέρα είχε εμφανιστεί στη Λεμεσό) είτε λόγω του ότι δεν ήθελε να τραυματίσει κάποιο παιδάκι και να του “τσιριλά” μετά η μάμα του!

Επίσης μάθαμε (στα αλήθεια τώρα) πως ο κύριος “θα σου κάνω μακαρόνια με κιμάς για να φας” έφαγε μακαρόνια του φούρνου φτιαγμένα από εθελόντριες. Φήμες λένε ότι του άρεσαν τόσο που ζήτησε τη συνταγή για να την πάρει στην Κάτια. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του “Μαγειρεύω και προσφέρω” από το “Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά”. Έτσι και ο Σάκης εκτός του ότι μεγάλος σταρ, ως φιλάνθρωπος και πρεσβευτής του “Συμμετοχή” μας έκανε την τιμή να έρθει.

Και αν υπάρχουν πολλοί που το παίζουν πως δεν έγινε και τίποτα που ήρθε ο Σάκης, ας πέσουν οι μάσκες. Ο Σάκης είναι “Ω! Σάκης” ( όχι το αρχαίο “οσάκις”) που έλεγε και ο Κατακουζήνος και όχι ο Γιαννής που τα κάζια (no offence στο Γιαννή). Δεν χρειάζεται να συγκαταλέγεσαι στο φαν κλαμπ του Σάκη γνωστό και με την ονομασία “Ρουβίτσες” για να σου αρέσει. Γιατί ο Σάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι κάτι σαν το Hello, που και να μην ξέρεις Αγγλικά το γνωρίζεις. Τον ξέρει η μάμμα σου, ο παπάς σου, η συμπεθερά σου, ο σκύλος σου ακόμα και η γιαγιά σου!

Και έτσι, παρόλο που ήταν τόσο κοντά μας, το “Σάκη τζίσμου” έμεινε απλά ένα όνειρο για πολλές και πολλούς από εμάς. Το χωριό επανέρχεται ξανά στα φυσιολογικά του επίπεδα, μετά τη λάμψη του Σάκη και την προβολή από τα ΜΜΕ. Τώρα τα πιο διάσημα στοιχεία του χωριού είναι και πάλι η Βασιλική Χατζηαδάμου και η ταβέρνα Μουσικός! Παρόλα αυτά μία είναι η έγνοια μου, απορία μου, παράπονο μου… Όχι που δεν τον είδα.. Αλλά αναρωτιέμαι… Έφαεν ο Σάκης κολοκάσι..;;

Υ.Γ. Ελπίζω να μην κυκλοφορήσει κανένα άκυρο comment και να αποκαλέσουν και το Σάκη, “κιτς” τώρα που ήρθε στα Κοκκινοχώρια..!