Μακελειό Αγ. Νάπας: Κακουργιοδικείο οι έξι – Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο

a 15 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης
a 793 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου παραπέμφθηκαν σήμερα οι έξι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη και δυο άλλων προσώπων. Πρόκειται για τους Μάριο Χριστοδούλου, άλλως «Μπένης», Παναγιώτη Πένταυκα, Σοφία Γρηγορίου, Ντέγιαν Λόι, Χαράλαμπος Ανδρέου και η φίλη του Σωτηρία Νεοφύτου.

Με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστήριου Λάρνακας, οι έξι τους θα παραπεμφθούν στηο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ενώ αντιμετωπίζουν συνολικά 26 κατηγορίες με κυριότερη τον φόνο εκ προμελέτης, κατηγορία η οποία επισύρει ποινή διά βίου φυλάκισης.

Οι τέσσερις άντρες που εμπλέκονται στην υπόθεση θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της δίκης, η οποία έχει οριστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο γυναικών έφεραν ένσταση στην κράτησή τους και για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα ανακοινώσει την απόφασή του για την κράτηση και των έξι κατηγορουμένων την Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στις 10:00. Μέχρι τότε και οι έξι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Tο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους στην αίθουσα, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη της ΜΜΑΔ, του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού (ΕΑΟ) και του ΤΑΕ Λάρνακας, οι οποίοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήρη εξάρτηση.

Η αίθουσα είχε ελεγχθεί και κλειδωθεί από προηγουμένως, ενώ οι εισερχόμενοι στην αίθουσα πέρασαν από αστυνομικό έλεγχο, περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.

Πηγή: Φιλελεύθερος