Νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης

a 34 Ειδήσεις
a 3827 Ειδήσεις

Νεκρός βρέθηκε στο ατελιέ του στο Κολωνάκι, επί της οδού Σκουφά 21, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Μιχάλης Ασλάνης.

Για αυτοκτονία κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.

Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και άνδρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Για αυτοκτονία του Μιχάλη Ασλάνη κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες. Χάπια βρέθηκαν δίπλα στο άψυχο σώμα του.

a2 2 Ειδήσεις

Σημειωματάριο με τις οικονομικές εκκρεμότητες βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Ασλάνη
Ο ιατροδικαστής καθώς και κλιμάκιο της αστυνομίας βρίσκονται στο σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου βρέθηκε νεκρός ο πασίγνωστος Έλληνας σχεδιαστής.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα αίτια του θανάτου του σχεδιαστή, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για αυτοκτονία με χάπια.

Στο σπίτι του σχεδιαστή δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, αλλά υπήρχε σημειωματάριο όπου ο Μιχάλης Ασλάνης κατέγραφε τις οικονομικές του εκκρεμότητες.

Το πτώμα βρέθηκε δίπλα από το κρεβάτι και στο σπίτι υπήρχαν πεσμένες καρέκλες, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει αυτομάτως ότι προηγήθηκε κάποιο άλλο περιστατικό.

a1 7 Ειδήσεις

«Αγάπη μου καλό ταξίδι»
Συντετριμμένος με τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο ατελιέ του έχοντας δίπλα στο άψυχο σώμα του χάπια, είναι ο σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος.

Ο σχεδιαστής έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter «Αγάπη μου καλό ταξίδι», ενώ άλλαξε και τη φωτογραφία του στο facebook βάζοντας μια κοινή που είχαν με τον Μιχάλη Ασλάνη.

a3 3 Ειδήσεις

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης
Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σε ηλικία 17 ετών, έφυγε από το σπίτι του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο σχεδιαστής άνηκε στην ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους όπως Τέτση, Μοσχίδη, Γουναρίδη, Πρέκα και Βακαλό.

Παράλληλα με τις σπουδές του, το 1974, ο Μιχάλης Ασλάνης ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της μόδας. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και έθνικ επιρροές του.

Από τότε, η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Ο σχεδιαστής μόδας αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Παρίσι, σε ένα μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter.

Στο Μπάρι της Ιταλίας απονεμήθηκε στο σχεδιαστή το χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ την Collection του μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό κανάλι RAI. Προσκεκλημένος της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, ο Μιχάλης Ασλάνης συμμετείχε σε μεγάλο φιλανθρωπικό gala για τον Ερυθρό Σταυρό, παρουσιάζοντας τη δουλειά του μαζί με τα πιο γνωστά ονόματα από τον κόσμο της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Valentino, Yves Saint Loraint και Calvin Klein.

Ακόμη, ο πασίγνωστος σχεδιαστής, που βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 63 ετών στο ατελιέ του στο Κολωνάκι, σχεδίασε στο παρελθόν τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εκτός από το χώρο της μόδας, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε και με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό στα είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, εσώρουχα και ρούχα με την υπογραφή του Έλληνα σχεδιαστή.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο σχεδιαστής γιόρτασε τα 40 του χρόνια στον χώρο της ελληνικής μόδας με την παρουσίαση της κολεξιόν «Ο Χορός των Δεκαετιών» No3.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Espresso, ο Μιχάλης Ασλάνης είχε δηλώσει ότι έδινε αγώνα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του οικονομικά, αφού όπως υποστήριξε είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.