Αποφασίζει την ερχόμενη βδομάδα το ΔΗΚΟ

a 128 Ειδήσεις
a 2852 Ειδήσεις

Με συγκεκριμένη εισήγηση από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για το θέμα της παραμονής ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα συνέρχεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις την Πέμπτη στα γραφεία του κόμματος, ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του ΕΓ θα αναλυθούν όλες οι εξελίξεις ενώ ερωτηθείς αν θα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ενώπιον των μελών, απάντησε «να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και από εμένα αλλά και από άλλους συναγωνιστές».

Δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης και συνέστησε υπομονή μέχρι την διεξαγωγή της συζήτησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για τις εξελίξεις με την αποχή των Υπουργών του ΔΗΚΟ στην έγκριση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και τις επικρίσεις που διατυπώνονται ότι ο ίδιος κινείται «μάλλον εκδικητικά» στο ζήτημα.

«Με προσβάλλει και μόνο η υπόνοια ότι το ΔΗΚΟ δεν θα συμπεριφερθεί υπεύθυνα στο τομέα της οικονομίας, όπως έκανε πάντα, οι διαφωνίες μας- διαφωνίες οι οποίες είχαν διατυπωθεί από την αρχή για το σημαντικό κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων- παραμένουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγνοούμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων μας», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΗΚΟ θα διατυπώσει τη δική του εναλλακτική εισήγηση «ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι για το σημαντικό κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να έχει λόγο η Βουλή, δεν γίνεται ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να αφεθεί απλά και μόνο στην διακριτική ευχέρειας μιας επιτροπής που δεν γνωρίζουμε και ποιοι θα την επιλέξουν».

«Είναι μια από τις διαφορές μας, μία από τις επιφυλάξεις και ανησυχίες μας είναι και η εμπλοκή της Βουλής, στο παρελθόν είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι θα έπρεπε να βρούμε τους τρόπους να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των εργαζομένων και επιδιώκουμε και ελπίζουμε ότι αυτά θα διαφυλαχθούν σε κάθε περίπτωση μέσα από την σχετική νομοθεσία», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι το θέμα της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι μία από τις βασικές ανησυχίες του ΔΗΚΟ «όχι σε σχέση με το νομοσχέδιο και μόνο, αλλά σε σχέση με την προτεινομένη αποκρατικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών».

Ερωτηθείς αν η παρούσα πρόταση της Κυβέρνησης ως έχει, μπορεί να στηριχθεί από ΔΗΚΟ στη Βουλή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το τι θα πράξει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, θα το δούμε στη πορεία.

Εξήγησε ότι θα συζητηθεί το νομοσχέδιο όπως συζητούνται όλα τα νομοσχέδια στην Επιτροπή Οικονομικών ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση αν το κόμμα του θα καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες.