Δημιουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Σωτήρα

a 117 Νέα Αμμοχώστου
a 5272 Νέα ΑμμοχώστουΤου Λουκά Χρ. Λουκά:

Είναι επιτακτική ανάγκη και είναι και επίκαιρο το θέμα αν η Δημοτική Αρχή χωρίς έξοδα προωθούσε τη δημιουργία Δημοτικής Λαϊκής αγοράς στη Σωτήρα.

Προτείνω στη Δημοτική Αρχή όπως εξετάσει επείγον το πιο πάνω θέμα προς άμεση υλοποίησή του. Σαν χώρος δημιουργίας προτείνω το χώρο στάθμευσης πίσω από τη ΣΠΕ Σωτήρας και ειδικά στον πεζοδρόμιο που συνορεύει με το δημοτικό σχολείο.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί π.χ μέχρι 30 πλανοδιοπώλες οι οποίοι να είναι κάτω από τον έλεγχο του Δήμου με ώρες λειτουργίας ας πούμε από τις 7:30-17:00 κάθε Σάββατο με δικαίωμα πληρωμής €10 κάθε ενδιαφερόμενου, έτσι ώστε ο Δήμος να έχει τουλάχιστον εισοδήματα άνω των €10,000 ετησίως, εφόσον δουλέψει σωστά και μπει κάτω από αυστηρό έλεγχο, τα οφέλη θα είναι τεράστια για τους συνδημότες μας διότι εκεί μπορεί να κάνει τις αγορές του σε ελεγχόμενες τιμές απευθείας από τον παραγωγό, τουλάχιστον με μειωμένες τιμές από 30%-50%.

Η κρίση που διανύουμε και που θα είναι πολύ αισθητή τα επόμενα 2 χρόνια και είναι καλύτερα να δώσουμε μια νέα επιλογή στο συνδημότη μας να έχει φρέσκα προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Από την άλλη μεριά εάν η Δημοτική Αρχή το λειτουργήσει σε σωστή βάση θα είναι και ένα πρωτότυπο γεγονός και θα λειτουργήσει σαν τουριστική atrraction για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Σε επισκέψεις μου τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το πρώτο που διαφημίζεται είναι οι ανοικτές αγορές όπου μπορείς να βρεις τα πάντα και είναι και μία απόλαυση σαν βόλτα, αν μπεί σε σωστή βάση και γνωρίζει ο συνδημότης μας ότι εκεί κάθε Σάββατο θα βρει τα λαχανικά του κ.λ.π σε μειωμένες τιμές. Σίγουρα θα πετύχει και να ευελπιστούμε ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα γίνει σήμα κατατεθέν. Μπορώ να πω αρκετά περί του θέματος, μένω όμως ως εδώ.

Θα ήθελα με πολλή σοβαρότητα η Δημοτική Αρχή να το εξετάσει προς υλοποίηση. Θα ήταν καλύτερα τους πρώτους τρεις μήνες λειτουργίας να είναι δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους πλανοδιοπώλες, δηλαδή χωρίς χρέωση και μετά τους τρεις μήνες να μπει σε μια επαγγελματική βάση. Θα ήτασν επίσης ωραίο ένα μέρος του εισοδήματος που θα έχει η Δημοτική Αρχή να το χρησιμοποιεί για να βοηθά αποδεδειγμένα άπορες οικογένειες ή μαθητές.

Λουκάς Χρ. Λουκά