Συνελήφθη Ισπανίδα με κιλά κάνναβης και κοκαΐνης

a 95 Ειδήσεις
a 6205 Ειδήσεις
Έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Βαρσοβία

16,5 κιλά κάνναβης υψηλής ποιότητας σε 5 συσκευασίες και 1.700 γραμμάρια κοκαΐνης σε δύο συσκευασίες, εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην αποσκευή Ισπανίδας 40 χρόνων η οποία έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Βαρσοβία…

Η γυναίκα συνελήφθηκε και ύστερα από ελεγχόμενη παράδοση σε ξενοδοχείο της Λεμεσού συνελήφθηκε και Κύπριος ηλικίας 34 χρόνων ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν την ΥΚΑΝ.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο ανώτερος υπαστυνόμος Πανίκος Σταύρου, Υποδιοικητής Επιχειρήσεων της ΥΚΑΝ ανέφερε ότι «η Υπηρεσία αξιολογώντας πληροφορίες που ήρθαν στην κατοχή της εντόπισε συγκεκριμένο άτομο, γυναίκα, Ισπανίδα, προερχόμενη από την Πολωνία, η οποία και θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Λόγω αρμοδιότητας υποδείχθηκε στο Τελωνείο του αεροδρομίου Λάρνακας η γυναίκα, ελέγχθηκε και στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα 16μιση περίπου κιλών κάνναβη τύπου Skunk και 1,700 γραμμάρια κοκαΐνη».

Πρόσθεσε ότι μετά την ανεύρεση των ναρκωτικών «ακολούθησε ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών όπου συνελήφθηκε δεύτερο άτομο στη Λεμεσό, το οποίο και παρέλαβε τα ναρκωτικά. Οι εξετάσεις βρίσκονται στα αρχικά στάδια και αναμένεται και άλλες έρευνες, ίσως και άλλες συλλήψεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σταύρου είπε «ότι η γυναίκα είναι Ισπανίδα 40 χρόνων και ήρθε στην Κύπρο μέσω Βαρσοβίας, ενώ το δεύτερο άτομο είναι Κύπριος από τη Λεμεσό ηλικίας 34 χρόνων. Ο Κύπριος ήταν γνωστός στην Υπηρεσία από προηγούμενες υποθέσεις».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι “οι εξετάσεις συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το δρομολόγιο των ναρκωτικών μέχρι την άφιξη τους στην Κύπρο. Η σύλληψη της Ισπανίδας έγινε γύρω στις 03.15 στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Μετά τη σύλληψη της γυναίκας δόθηκαν οδηγίες για ελεγχόμενη παράδοση, σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στη Λεμεσό όπου και παρέδωσε τα ναρκωτικά στον δεύτερο συλληφθέντα. Μόλις έγινε η παράδοση επενέβηκαν τα μέλη της ΥΚΑΝ και συνέλαβαν το συγκεκριμένο άτομο».

Ερωτηθείς κατά πόσον τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Ολλανδία ο κ. Σταύρου απάντησε «τίποτε δεν αποκλείεται. Πιθανόν να προέρχονται αλλά είμαστε στο στάδιο διερεύνησης. Τα δύο άτομα έχουν οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους για οκτώ μέρες» είπε.

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον οι δύο συλληφθέντες ενδεχομένως αν ανήκουν σε κύκλωμα μεταφοράς ναρκωτικών στην Κύπρο, απάντησε «σίγουρα φαίνεται να είναι κύκλωμα που ασχολείται με την εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο γιατί αναμένεται από τις έρευνες που συνεχίζονται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις».

Είπε ακόμα ότι θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο η Ισπανίδα να ξαναήρθε στην Κύπρο μεταφέροντας ναρκωτικά και πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι η ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε θα προοριζόταν για χρήση στην Κύπρο. Η κάνναβη εντοπίστηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ στην ταξιδιωτική αποσκευή της Ισπανίδας σε πέντε συσκευασίες, ενώ η κοκαΐνη σε δύο συσκευασίες» τυλιγμένη σε ειδική συσκευασία.

Τα ναρκωτικά βρίσκονταν στο κάτω μέρος της αποσκευής της Ισπανίδας και από πάνω είχε τοποθετήσει τα ρούχα της και προσωπικά της αντικείμενα.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον τα ναρκωτικά στην Κύπρο βρίσκονται σε ύφεση, είπε πως «είμαστε στο ίδιο στάδιο, δηλαδή η εισαγωγή ναρκωτικών και η χρήση που γίνεται παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι».