Αλλάζει…όνομα το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων

a 41 Ειδήσεις
a 1533 Ειδήσεις

Την αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή προς έγκριση.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό του οποίου προεδρεύει ο Γιαννάκης Ομήρου, ενέκρινε τη μετονομασία του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων σε «Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων» και τη μετονομασία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων σε «Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων».

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θεωρεί ότι, με βάση τις σημερινές αρμοδιότητες και εξουσίες του, η ονομασία του ενδείκνυται να τροποποιηθεί ώστε το όνομά του να αντικατοπτρίζει τη σημασία των μεταφορών καθώς και την ιδιάζουσα σημασία που έχουν πλέον οι επικοινωνίες.

Τα κυβερνητικά οχήματα στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών

Υπό την ομπρέλα του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2015, θα βρίσκεται η διαχείριση όλων των κυβερνητικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων των κρατικών αξιωματούχων.

Την ανάθεση της διαχείρισής τους στο εν λόγω Τμήμα, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως έχει ανακοινωθεί, με αυτή την απόφαση διασφαλίζεται η πλήρης αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακας, καθώς και καλύτερος προγραμματισμός και ορθολογιστικός καταρτισμός του προγράμματος για τη συντήρηση και αγορά καινούργιων οχημάτων.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα μελετήσει, επίσης, τη μέθοδο αντικατάστασης των οχημάτων μέσω ενοικίασης, περιλαμβανομένης και της συντήρησης.