Έληξε η απεργία στα συσκευαστήρια πατατών (βίντεο)

a 451 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6952 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΈληξε τελικά σήμερα η απεργία διαρκείας στην οποία κατήλθαν από τις εννέα το πρωί της Δευτέρας 30 Απριλίου, οι περίπου 80 εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια πατατών του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών και της ΣΕΔΙΓΕΠ στη Λάρνακα, λόγω της «επιμονής των εργοδοτών να αποκόπτουν μονομερώς» 22% από τους μισθούς τους… 

Σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ Αμμοχώστου Χριστάκη Δημήτρη, “σήμερα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επ’ αόριστον απεργία, σημειώθηκε μεσολάβηση των αγροτικών οργανώσεων, οι οποίες υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση των δύο πλευρών, με την ελπίδα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα”.

Πρόσθεσε ότι “ενόψει της αναμονής για την αυριανή εξέλιξη, η απεργία στα συσκευαστήρια πατατών στη Λάρνακα, το Λιοπέτρι και τις Βρυσούλλες έχει λήξει”.

Εν τω μεταξύ, ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στο συσκευαστήριο πατατών στο Λιοπέτρι, μεταξύ εργατών και πατατοπαραγωγών από τη μία και απεργών από τα συσκευαστήρια Λάρνακας και Βρυσούλλων, από την άλλη, όταν οι εργαζόμενοι στο συσκευαστήριο Λιοπετρίου, ήλθαν σε συμφωνία με την εργοδοτική πλευρά, δηλαδή την Παγκύπρια Οργάνωση Πατατοπαραγωγών, αποδεχόμενοι αποκοπές ύψους 18% στους μισθούς τους.

Μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία, απεργοί από τα συσκευαστήρια Λάρνακας και Βρυσούλλων μετέβησαν στο Λιοπέτρι συνοδευόμενοι από συντεχνιακούς, με σκοπό να σταματήσουν τη λειτουργία του συσκευαστηρίου.

Τελικά, μετά και τη μεσολάβηση των αγροτικών οργανώσεων, αποφεύχθηκαν τα επεισόδια και αποφασίστηκε όπως οι εργαζόμενοι επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πηγή: ΑΝΤ1