Ετήσια χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου

Τελέστηκε χτες βράδη στον Πρωταρά η ετήσια Χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου στην Αίθουσα Δεξιώσεων “Starlight” στον Πρωταρά, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Σοφοκλή Αλετράρη…

Ο Υπουργός στην σύντομη ομιλία του επισήμανε την τεράστια σημασία του ρόλου των γονέων στη διάπλαση σωστής παιδείας στα παιδιά.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού:
Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας, στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου.

Η συμμετοχή των γονιών πάνω σε μια καλά οργανωμένη βάση στην αγωγή των παιδιών τους πρέπει να επιδιώκεται με κάθε τρόπο. Η ευθύνη για την παροχή κατάλληλης και αποτελεσματικής αγωγής στα παιδιά δεν αποτελεί αποκλειστικό έργο και ευθύνη του σχολείου. Η αρμονική συνεργασία μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες στην επιτυχία του έργου κάθε σχολικής μονάδας.

Ιδιαίτερα στον τόπο μας, όπου ο θεσμός της οικογένειας κατέχει μια σημαντική θέση στην οργάνωση και την πρόοδο της κοινωνίας, οι γονείς αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες του εκπαιδευτικού στο δύσκολο έργο της αγωγής και της κατάρτισης των παιδιών και των νέων.

Ο ρόλος της παιδείας σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο είναι σίγουρα πολυσήμαντος και πολυσύνθετος. Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να αποτελούν ζωντανά πρότυπα ορθών στάσεων ζωής και συμπεριφοράς που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να θέτουν υψηλούς στόχους, να εργάζονται συστηματικά και αποτελεσματικά, να αγαπούν την πατρίδα τους και να φροντίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και το οποίο θα κληροδοτήσουν στα δικά τους παιδιά.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου για το σημαντικό έργο που επιτελούν και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Ροη Ειδησεων

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό για ελαχιστοποίηση αρνητικών συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους

Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, σχετικά…

4 Μαΐου, 2024

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν…

4 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Στο τμήμα δύο νεαροί – Επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε ξύλα

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες…

4 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκατοστάρι από τον πάτερ Ηράκλη για άλλη μια χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πάτερ Ηράκλης, για άλλη μια χρονιά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έστειλε το…

4 Μαΐου, 2024

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024