Σωτήρα: Η ηθοποιός Θέα Χριστοδουλίδου παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 272C19.40.36 Βιβλίο, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 272C19.40.36 Βιβλίο, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις

Το πρώτο της συγγραφικό έργο παρουσιάζει στη Σωτήρα η γνωστή ηθοποιός Θέα Χριστοδουλίδου την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαΐου στις 7 το βράδυ.

Ένα ταξίδι στην Κύπρο του σήμερα, με διάχυτη τη χιουμοριστική διάθεση. Δύο γενεές που μέσα σε δέκα μόνο μέρες, μπλέκονται και συνυπάρχουν. Παράλληλες ιστορίες γεμάτες παθιασμένους έρωτες και μυστήριο. Ένα βιβλίο που θα χαρίσει μαγευτικές στιγμές, ενεργοποιώντας επικοδομητικά τον βαθύτερο ψυχισμό του αναγνώστη.

Παρουσιάζει ο Μαρίνος Παυλικκάς

Τηλέφωνο παραγγελιών βιβλίου: 96116518

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σωτήρας

CEB11 Βιβλίο, Νέα Αμμοχώστου, Προτάσεις

Το βιβλίο:

Φοράει τους ρόλους ακριβώς όπως ένα επώνυμο σύνολο. Τόσο ντελικάτη και σικ όπως το γράψιμο της. Την ώρα που οι κάμερες πατούν pause μέχρι το επόμενο γύρισμα στα «Δίδυμα φεγγάρια», η Θέα Χριστοδουλίδου, ανάβει τον υπολογιστή της και γράφει. Ίσως να φταίνε οι αϋπνίες της ή οι ορμόνες της όπως λέει η ιδία αλλά σκιαγραφεί χαρακτήρες και ιστορίες για… κύπριους και μας τις μεταφέρει στο πρώτο της βιβλίο.

Με ένα μοναδικό τρόπο, η Θέα, στο πρώτο της λογοτέχνημα «Κούκλα», εμπλέκει το χθες με το σήμερα. Θέλει τους πρωταγωνιστές, όλων των ηλικιών, να έχουν έντονη ξεχωριστή ψυχοσύνθεση. Καταγράφοντας τις συμπεριφορές μιας παρέας της νέας γενιάς, που αποτελείται από αυθεντικούς κυπριακούς χαρακτήρες, η Θέα Χριστοδουλίδου, ταξιδεύει τον αναγνώστη, στο πρώτο λογοτέχνημά της, σε όλη την Κύπρο, για να γνωρίσει σημαντικούς αρχαιολογικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους του νησιού.

Η εμπλοκή στην ιστορία χαρακτήρων και συμπεριφορών μιας παλαιότερης γενιάς, δίνει το στίγμα μιας άλλης εποχής, πιο ρομαντικής αλλά και σκληρότερης, πολλές φορές, κοινωνίας, αφήνοντας τον αναγνώστη να συγκρίνει δύο νοοτροπίες, διαφορετικών εποχών και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Μέσα από τις παράλληλες ιστορίες που διαδραματίζονται, άλλοτε στην κυπριακή διάλεκτο και άλλοτε στη δημοτική γλώσσα, αποκαλύπτονται παθιασμένοι έρωτες, κάποτε ανεκπλήρωτοι, άλλοτε με τραγικό και άλλοτε με συμβατικό τέλος. Σε όλο το βιβλίο είναι διάχυτη η χιουμοριστική διάθεση, που προκαλεί στον αναγνώστη μια ευχάριστη αίσθηση, ενώ παράλληλα οι ιστορίες μυστηρίου κορυφώνουν την αγωνία του αναγνώστη, κρατώντας τον σε συνεχή επαφή με τα διαδραματιζόμενα, μέχρι την τελική έκβασή τους, τη λύση των μυστηρίων και το καταλάγιασμα της αγωνίας.

Κλείνοντας το βιβλίο, ο αναγνώστης διακατέχεται από μια λυτρωτική ανακούφιση, βέβαιος ότι το βιβλίο του χάρισε μαγευτικές στιγμές, ενεργοποιώντας εποικοδομητικά τον βαθύτερο ψυχισμό του. Όπως αναφέρει η ίδια η Θέα με χιούμορ για το βιβλίο της «Το έγραψα λοιπόν για αυτούς που δεν διαβάζουν ή τουλάχιστον δεν διαβάζουν συχνά. Για τους άλλους έχουν γράψει ο Ouberto Eco, o Tom Robbins, o John Updike, o Chuck Palahniuk, o Milan Kundera και δεκάδες άλλοι σοβαροί άνθρωποι. Δεν διεκδικώ καμιά θέση στο βάθρο των σπουδαίων.

Είχα, έχω και ως διαφαίνεται θα συνεχίσω να έχω αϋπνίες… εκείνες τις μικρές ώρες λοιπόν οι χαρακτήρες που δημιούργησα μου κρατούσαν συντροφιά, ταξίδευα μαζί τους στην Κύπρο απ άκρη σε άκρη, ερωτευόμουν, γελούσα με τα τερτίπια τους, ενίοτε και έκλαιγα με τα βάσανά τους για τα παραπάνω φυσικά μπορεί η αιτία να μην είναι το καλό γράψιμό μου αλλά οι σαντανωμένες ορμόνες μου». Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου από τις εκδόσεις «Εν Τύποις».

SotiraNews