Το «Τόξο Της Ελπίδας» πλημμύρισε τα σχολεία της Κύπρου

a5 4 Ειδήσεις
a5 14 Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για τη λειτουργία των κουζινών του «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά, ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται ήδη με απόλυτη επιτυχία στο Γ’ Ολοήμερο Δημοτικό Σωτήρας, καθώς εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο σχολείο από τις 9 Σεπτεμβρίου 2013.

Ουσιαστικά το Ίδρυμα Σοφία με το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» φτιάχνει και εξοπλίζει τις κουζίνες των Ολοήμερων σχολείων που στηρίζει, ενώ οι άνεργες μητέρες της κάθε περιοχής μαγειρεύουν το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών.

Ο στόχος του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά καθώς η εκδήλωση Τόξο της Ελπίδας, που διοργάνωσε η Μύρνα Παττίχη και ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Ο Φιλελεύθερος, απέφερε τα απαιτούμενα χρήματα που ήταν αναγκαία για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο και πρωτοποριακό πρόγραμμα για ένα ολόκληρο χρόνο!

Επισήμως, οι κουζίνες αλλά και τα σιτιστικά προγράμματα θα εγκαινιαστούν απ’ το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Γιόλου την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, στις 12μ.. Ακολούθως το ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Χοιροκοιτίας θα πάρει τη σκυτάλη την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Αψιούς.

Ανάμεσα στα χρήματα που μαζεύτηκαν απ’ την εκδήλωση Τόξο της Ελπίδας είναι και οι προσφορές ιδιωτικών εταιριών, που με τη σειρά τους βοηθούν στο στήσιμο και στον εξοπλισμό της κουζίνας του κάθε σχολείου. Έτσι, η κουζίνα του Ολοήμερου Σχολείου της Γιόλου έγινε με τη δωρεά του Ομίλου Σιακόλα, της Χοιροκοιτίας από το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού και της Αψιού από τη δωρεά των Άδωνη Γιάγκου και Μαρίνας Βρυωνίδη.

Η κουζίνα του μεγαλύτερου από τα έξι σχολεία, του Ολοήμερου Δημοτικού Ερήμης, γίνεται με τη δωρεά της Τράπεζας Κύπρου. Παράλληλα, η κουζίνα του Ολοήμερου Δημοτικού Απαισιάς γίνεται με τη δωρεά του Ιδρύματος Νάσου Κτωρίδη, ενώ θα ακολουθήσει η κουζίνα του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κυπερούντας, δωρεά του συγκροτήματος Ο Φιλελεύθερος.

Όλες οι κουζίνες αναμένεται να είναι έτοιμες και να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Σημαντική ήταν και η βοήθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.

Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και την έμπρακτη βοήθεια των φίλων και χορηγών του Ιδρύματος Σοφία, καθώς και όλοι όσοι συμμετείχαν και χορήγησαν την εκδήλωση το Τόξο της Ελπίδας, του συγκροτήματος Φιλελεύθερος. Όλοι μαζί βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο project για να βοηθήσουμε τα παιδιά της Κύπρου που τόσο έχουν ανάγκη.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ