ΡΙΚ: Επίσκεψη Πολωνών δημοσιογράφων στη Σωτήρα (βίντεο)

a3 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a3 10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τα αξιοθέατα, τις εκκλησίες και τα αρχαία μνημεία της Σωτήρας επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα Πολωνοί δημοσιογράφοι και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον μοναδικό πολιτισμό της “βυζαντινής κωμόπολης”.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από τον πατέρα Γεώργιο στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του 12ου αιώνα, όπου γίνονται ανασκαφές για να εντοπιστούν τα θεμέλια της πρωτοχριστιανικής εκκλησίας του 4ου αιώνα που καταστράφηκε από τις αραβικές επιδρομές και ξανακτίστηκε από τον στρατηγό του Βυζαντίου Νικηφόρο Φωκά. Περισσότερα στοιχεία όσον αφορά τα ευρήματα των ανασκαφών θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του χρόνου.

a2 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν επίσης στην εκκλησία του Αγίου Μάμα, καθώς και στο εκκλησιαστικό μουσείο της Σωτήρας όπου υπάρχουν παλαιά εκθέματα που υποδηλώνουν την αρχαιότητα και την ιστορία του Δήμου.

Παράλληλα, επισκέφθηκαν φυτείες από κολοκάσι, δοκίμασαν εύγευστα φαγητά από το τοπικό προϊόν, όπως κολοκάσι καπαμά και ενθουσιάστηκαν από τη γεύση της “γλυκιάς πατάτας” όπως την ονόμασαν. Επισκέφθηκαν, επίσης, το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας.

a1 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες μετά την επίσκεψή τους στην παραλιακή περιοχή Σωτήρας εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέλεση Πολιτικών Γάμων στη Σωτήρα. Είναι γνωστό ότι οι Πολιτικοί Γάμοι αφήνουν ένα σημαντικό έσοδο στον Δήμο. Φέτος έγιναν 250 γάμοι, αριθμός ρεκόρ, αν σκεφτούμε ότι ο Δήμος Σωτήρας δεν έχει ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι φωτογράφιζαν συνεχώς τα τοπία και ανέφεραν ότι θα γράψουν άρθρα στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες της Πολωνίας για να προβάλουν τον Δήμο.

Η Πολωνία είναι μια αναδυόμενη αγορά για τον τουρισμό και παρουσιάζει συνεχή αύξηση κάθε χρόνο.

Πηγή: ΡΙΚ / Ελευθερία Σωφρονίου