Τουρίστες σνιφάρουν «αέριο ευτυχίας» στην Αγία Νάπα

a 100 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3891 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου«Αέριο ευτυχίας» ονομάζεται το «νέο φρούτο» που παρουσιάστηκε αυτή την τουριστική περίοδο στην Αγία Νάπα, μέσω του οποίου πλανώδιοι κάνουν χρυσές δουλειές. Χωρίς να υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για το τι είναι ακριβώς το περιεχόμενό του, από πού εισάγεται και πώς καταλήγει στο εμπόριο, το «αέριο της ευτυχίας» πωλείται σε μεταλλικές αμπούλες προς τρία ώς πέντε ευρώ η μία.

Όπως διαπιστώθηκε, οι διάφοροι πλανώδιοι που πωλούν το συγκεκριμένο είδος απελευθερώνουν το αέριο μέσα σε μπαλόνι, το οποίο δίνουν στον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Αυτός στη συνέχεια απελευθερώνει σε δόσεις το αέριο στη μύτη του, σνιφάροντας το περιεχόμενο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιχειρηματιών της νύχτας, μετά από μερικά σνιφαρίσματα το μυστηριώδες αέριο αρχίζει να έχει εμφανείς επιδράσεις στο άτομο που το εισπνέει. Δηλαδή, «γίνονται χαζοχαρούμενοι και δείχνουν να μην έχουν κανονική συμπεριφορά», λένε οι επιχειρηματίες.

Πάντως, το άγνωστο αέριο φαίνεται να προκαλεί ευδιαθεσία στους χρήστες. Κυρίως οι αγοραστές του είναι τουρίστες νεαρής ηλικίας. Όπως είπαν ορισμένοι επιχειρηματίες, Βρετανοί τουρίστες δείχνουν ότι γνωρίζουν το συγκεκριμένο σκεύασμα από την πατρίδα τους.

Οι ίδιοι επιχειρηματίες εκφράζουν απορίες και αμφιβολίες για το συγκεκριμένο σκεύασμα, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει έλεγχοι από αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για αθώο σκεύασμα. Μας ανέφεραν ακόμη πως ό,τι και αν περιέχουν οι συγκεκριμένες αμπούλες, είναι περιζήτητες και κάθε βράδυ στην Αγία Νάπα γίνεται ευρεία κατανάλωσή τους από τους νεαρούς, κυρίως, τουρίστες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, είπε ότι η Αστυνομία είναι ενήμερη για το συγκεκριμένο θέμα και το παρακολουθεί, προσθέτοντας ότι πρόκειται για αμπούλες οι οποίες είχαν σταλεί και στο παρελθόν στο κυβερνητικό χημείο για αναλύσεις.

Όπως είπε, σύμφωνα με το κυβερνητικό χημείο οι αμπούλες αυτές δεν περιέχουν ναρκωτικές ουσίες.

Ανέφερε, τέλος, ότι η υπερβολική χρήση αυτών των αμπούλων προκαλεί ζαλάδες στους χρήστες.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ